Laura Codruța KOVESI: Am primit un email de la Ministerul Finanțelor privind bugetul DNA pentru 2015Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorpuție a anunțat vineri dimineața că a primit un e-mail de la Ministerul Finanțelor prin care direcția este înștiințată de faptul că s-a rezolvat problema bugetului și că propunerile DNA se regăsesc în bugetul pe anul 2015.

Șefa DNA, Laura Codruta KOVESI: Am primit un email de la Guvern privind bugetul DNA pentru 2015
Șefa DNA, Laura Codruța KOVESI: Am primit un email de la Guvern privind bugetul DNA pentru 2015
Foto: adevarul.ro

Laura Codruța Kovesi a declarat vineri că a primit un e-mail de la Ministerul Finanțelor prin care se anunță că cererile DNA pentru buget vor fi luate în considerare, relatează Realitatea Tv.

 

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, la Realitatea TV, că în urma discuțiilor purtate cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, s-a ajuns la un consens cu privire la suplimentarea cu 5 milioane de euro a bugetului DNA. Kovesi a subliniat faptul că "suma de 25 de milioane de euro este un buget minim" cu care se poate asigura eficiența instituției și continuitatea activității.

În ceea ce privește consecințele care ar putea apărea în contextul în care suplimentarea bugetului DNA nu s-ar concretiza, Laura Codruța Kovesi a afirmat că principala problemă ar interveni la nivelul finalizării dosarelor penale.

"Va fi o problemă extrem de mare care se va vedea în finalizarea dosarelor penale. Vor fi situații în care expertizele nu vor putea fi plătite, ceea ce înseamnă că nu vom putea finaliza dosarele. Vor fi și alte consecințe, dar aceasta este cea mai importantă și anume că nu vom putea finaliza dosarele penale", a adăugat procurorul-șef al DNA, potrivit realitatea.net.

Etichete: buget, DNA, Guvern, Kovesi, mail

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h