1.000 de elevi de la Colegiul "Iulia Haşdeu", pregătiţi să facă faţă unui CUTREMURPrimăria Sectorului 2 a accelerat procesul de instruire a populaţiei cu privire la comportamentul în cazul unui seism, ultimele intervenţii fiind la şcoli. 

1.000 de elevi de la Colegiul "Iulia Hasdeu", pregatiti sa faca fata unui CUTREMUR
1.000 de elevi de la Colegiul "Iulia Haşdeu", pregătiţi să facă faţă unui CUTREMUR

Un nou exerciţiu va avea loc mâine, miercuri, 14 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, pentru cei aproximativ 500 de elevi şi cadre didactice ai Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu", situat pe Bulevardul Ferdinand I numărul 91.

Exerciţiul este cu atât mai necesar cu cât zilnic învaţă în colegiu circa 1000 de elevi, iar clădirea instituţiei are o suprafaţă impresionantă de peste 7.400 m.p., motiv pentru care se impun reguli stricte de evacuare în caz de seism.

Potrivit scenariului, în timpul cutremurului elevii vor lua măsurile ce se impun în asemenea situaţii, iar ulterior se vor aduna în locurile speciale pentru a-şi proteja viaţa. Cadrele medicale ale Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 vor acorda primul ajutor victimelor seismului şi îi vor învăţa pe tineri cum pot să-şi ajute colegii până la sosirea salvatorilor.

Activitatea de instruire urmăreşte predarea, cunoaşterea şi însuşirea procedeelor de intervenţie şi acţiune pe care trebuie să le urmeze elevii şi cadrele didactice în timpul şi după producerea unui cutremur, pentru a limita numărul victimelor.

Un exerciţiu similar a avut loc în urmă cu circa trei săptămâni pentru alţi 400 de elevi ai Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu".

Etichete: colegiul iulia hasdeu, cutremur, instruire elevi cutremur, mugur mihai toader, Sectorul 2, seism, simulare cutremur

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE