1.000 de pensionari, la Tribunalul Bucureşti, pentru a cere CAS-ul înapoiPensionari
Pensionari

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat, pentru AGERPRES, că o parte dintre cei aproximativ 1.000 de pensionari au plecat pentru că nu aveau actele necesare pentru a depune acţiunea, nu înainte de a li se explica ce documente trebuie să prezinte pentru deschiderea procesului.

Ea a menţionat că cei rămaşi la Tribunal, care au documentaţia completă, au fost conduşi în sălile de judecată libere unde stau de vorbă cu grefierii şi le sunt înregistrate acţiunile.

''Situaţia este sub control'', a precizat Laura Andrei.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti a menţionat că din estimările şi afirmaţiile oficialilor Casei de Pensii instanţa ar urma să primească în jur de 250.000 de dosare.

În privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii, Curtea Constituţională s-a pronunţat, în data de 13 martie, prin două decizii.

CCR a constatat că 'dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.'

În conformitate cu art. 147 alin. (4) din Constituţia României, deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României, iar, de la data publicării, sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Potrivit CCR, deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, iar cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de asigurări de sănătate pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale.

Etichete: Bucureşti, pensionari, tribunal

0/0 COMENTARII
lucia
20 apr 16:18
+0
VOTURI
-0

CURTEA CONSTITUTIONALA NU A SCHIMBAT NIMIC - Modalitatea de calcul a Casei nationale de pensii a fost gresita .Ei se ascund acum dupa vorbe , daca este neconstitutionala prevederea in prezent ,nu este la fel si pentru perioada trecuta atunci cand ni se "FURAU " acesti bani -cota CAS de la 1 leu la 740 lei - Nu vedeti ca nu stiu ce trebuie sa restituie -ca au furat cu japca - fara nici o prevedere legala -atunci nu trebuie sa ne restituie ce au furat Hotia e cu atat mai mare cu cat Casa de pensii principalul vinovat se prevaleaza de metodologie pe care ei au elaborat-o Este jignitor ,abuziv , imoral sa spuna ca nu au timp sa restituie ce au furat -dar au avut timp atunci cand ne-au furat in 24 ore . Daca prevederea este neconstitutionala inlegatura cu retinerea celor 5,5 % de la primul leu al pensiei si nu de la pragul de 740 -cum a fost fixat prin lege -nu este furt sau hotie -si trebuie pedepsit - de ce sa mergem prin instante sa dovedim tot noi pensionarii ca am fost FURATI Hotul care a incalcat legea nu pateste nimic.... Halal Tara - halal conducatori incompetenti -care fac experiente nefaste pe vietile pensionarilor - BANII FURATI INAPOI

simion
20 apr 16:17
+0
VOTURI
-0

PENSIA constituie drept de proprietate , orice suma furata din pensie ilegal si neconstitutional trebuie restituita si institutia statului CASA NATIONALA DE PENSII sa fie sanctionata pentru incalcarea cu buna stiinta a DREPTURILOR OMULUI -fiind vinovata pentru haosul cauzat de atatea luni -Incompetenta si continuarea sustinuta a refuzului de a restitui sumele furate constituie un genocid la adresa pensionarilor lasati sa se lupte cu un asa zis STAT de drept.- DEMISIA MIN MUNCII CAT MAI GRABNICA SI BANII INAPOI

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE