1.000 de persoane, în PERICOL să îşi piardă vacanţele. Conturile agenţiei de turism, blocate de DNAUna dintre cele mai mari agenții de turism din România, Perfect Tour, a intrat în colaps financiar după ce DNA i-a blocat conturile, iar peste 1.000 de persoane care au cumpărat vacanțe de la agenție riscă să își piardă banii. Acționarii Perfect Tour încearcă să vândă brandul și partea de vacanțe, pentru a-și putea plăti furnizorii, după ce au decis deja să cedeze partea de turism de business către Go Travel.

1.000 de persoane, in PERICOL sa isi piarda vacantele. Conturile agentiei de turism, blocate de DNA (Foto wall-street.ro)
1.000 de persoane, în PERICOL să îşi piardă vacanţele. Conturile agenţiei de turism, blocate de DNA (Foto wall-street.ro)

Perfect Tour, firmă deținută de Corina Păcuraru, nu și-a mai putut plăti în ultimele zile contractele cu furnizorii, după ce firma a intrat în colaps financiar, iar angajații agenției au fost sfătuiți de către directori să își caute de lucru, potrivit unor surse din piață. Perfect Tour și-a anunțat revânzătorii că nu mai poate onora nicio rezervare și nu mai poate oferta nimic și că sunt periclitate în acest moment vacanțele a peste 1.000 de turiști ai agenției, informează profit.ro. 

Perfect Tour a intrat în colaps financiar după ce Direcția Națională Anticorupție a instituit sechestru pe conturile firmei. DNA a adoptat această măsură încercând să recupereze prejudiciile de 14,3 milioane de lei produse de Maricel Păcuraru, finanțator al Realitatea TV, fostul soț al Corinei Păcuraru. Maricel Păcuraru execută o pedeapsă de patru ani de închisoare în Penitenciarul Poarta Albă, fiind acuzat de prejudicierea Poștei Române, și s-a căsătorit cu o săptămână înainte de a fi arestat cu Daniela Ionescu, fostă consilieră a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Conducerea agenției încearcă în continuare să găsească o soluție pentru a-și plăti furnizorii, iar turiștii să poată merge în vacanțe și să nu piardă banii. Este posibil ca în următoarele zile brandul Perfect Tour și partea de vacanțe să fie achiziționate de un alt jucător din piață.

"Vă informăm că, din motive independente de voința noastră, autoritățile statului au blocat conturile Perfect Tour. Încă de acum două zile încercăm să găsim soluțiile pentru ca niciun client să nu fie afectat. Atât împreună cu autoritățile, cât și cu jucători din industrie, încercăm să evaluăm situația și să găsim calea spre rezolvare. În urma contestației asupra sechestrului asigurator, astăzi, 16 decembrie, anumite plăți au putut fi efectuate", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Perfect Tour.

Aceștia spun că, până în prezent, niciun client nu a fost afectat și își exprimă încrederea că acest lucru va rămâne la fel în continuare.

"Charterele spre Laponia nu sunt în pericol. Și acest lucru este valabil și pentru mulți alți clienți. Pentru a ne concentra pe soluții, Perfect Tour nu mai efectuează nicio rezervare nouă", au mai spus reprezentanții firmei.

Perfect Tour este a doua agenție de turism din România după cifra de afaceri (52 de milioane de euro în 2014), fiind devansată de Touring Europabus (66 mil. euro), parte a grupului Eurolines care a devenit lider de piață după ce și-a schimbat anul trecut codul CAEN din "transporturi" în "agenții de turism".

Etichete: conturi blocate, DNA, perfect toru, pericol pierdere vacante

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h