1.500 de bucureşteni au format un lanţ uman, în jurul Casei Poporului, la Noaptea Cărţilor DeschiseNoaptea Cărţilor Deschise 2015, eveniment programat joi seară, în jurul Palatului Parlamentului, a dus la formarea unui lanţ uman alcătuit din peste 1.500 de persoane.

NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE 2015. Peste 1.500 de bucureşteni s-au aliniat, joi seară, într-un lanţ uman pro-cultură, la cea de-a treia editie a campaniei "Noaptea Cartilor Deschise". Evenimentul a fost organizat, joi, 23 aprilie 2015, începând cu ora 18.30, cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, in fata Casei Poporului din Bucuresti.

Volumele oferite gratuit şi-au găsit repede proprietari printre cele peste 1.500 de persoane au inconjurat Palatul Parlamentului. Participanţii au deschis paginile cărţilor pentru a marca astfel Ziua Internaţională a Cărţii, dar şi Noaptea Cărţilor Deschise, în incercarea de a forma cel mai mare lant uman in onoarea cartii.

NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE 2015. Anul acesta, campania şi-a propus să aducă în stradă atât cartea, cât și pe iubitorii ei, în cel mai mare manifest pro-cultură din România. Participanții au fost invitați să înconjoare Casa Poporului, ținând în mâini câte o carte deschisă, de la editura Litera.

NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE 2015. Participând la acest eveniment, bucureştenii au arătat că acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și că România se aliniază țărilor din întreaga lume, în care este deja o tradiție să sărbătorească Ziua Internațională a Cărții prin campanii culturale foarte ample. De exemplu, în Spania se organizează un maraton de citit care dureză două zile, iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes. În Marea Britanie şi Irlanda au fost inventate "jetoanele pentru carte", care valorează 1 liră fiecare şi care sunt distribuite pe parcursul anului în toate şcolile şi liceele pentru a fi folosite la achiziția de cărți de Ziua Internațională a Cărții. În Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărți pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în ţările unde călătoresc, orchestrând astfel o iniţiativă de schimb de cărţi pentru mai mult de 100 de destinaţii din toată lumea. În Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii se organizează evenimente în cadrul cărora diverse organizaţii, companii și persoane fizice donează sute de mii de volume. Concursuri de costume ale personajelor din cărţi sau concursuri pe Instagram cu fotografii ale cititorilor la metrou sunt alte forme de a marca Ziua Internațională a Cărții în mari orașe din lume.

NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE 2015. La ediţiile anterioare ale campaniei Noaptea Cărților Deschise au oferit participanților un impresionant spectacol al miilor de cărți deschise, care acopereau perimetre mari din centrul Bucureștiului, așteptându-și cititorii. Aproximativ 20.000 de bucureșteni au luat parte la aceste spectacole, primind o carte Litera în dar și sărbătorind Ziua Internațională a Cărții.

Etichete: carti, casa poporului, lanţ uman, noaptea cartilor deschise, NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE 2015, Palatul Parlamentului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE