1,7 milioane de bucureșteni nu au apă caldă. CE SPUNE PRIMĂRIAAproximativ 1,7 milioane de bucureșteni primesc apă caldă la o temperatură mult prea scăzută. Motivul ar fi datoriile pe care ELCEN le are către Distrigaz și ar avea ca punct de plecare neplata către ELCEN a unor datorii de către RADET și Primăria Capitalei. Într-o scrisoare adresată Distrigaz, primarul general, Sporin Oprescu, scrie că a fost plătită in totalitate cantitatea de agent termic achiziționată de la Electrocentrale București.

1,7 milioane de bucuresteni nu au apa calda. CE SPUNE PRIMARIA
1,7 milioane de bucureșteni nu au apă caldă. CE SPUNE PRIMĂRIA
Foto: Mediafax

Această situație a pornit de la datoriile pe care le-a înregistrat furnizorul de agent termic din București. Mai precis, ELCEN se află în situația de a livra în sectoarele din București o apă care are doar 50 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care o are apa când pleacă de la CET Sud, iar până la consumatori ajunge chiar și rece.

Până zilele trecute, apa avea 80 de grade Celsius. La ora actuală, în sectoarele 2, 3, 4 și parțial în sectorul 5 în loc de apă caldă curge apă rece, scrie Digi 24

Datoriile ajung la 3,2 miliarde de lei, vechi de doi ani, despre care șefii de la ELCEN spun că au făcut mai multe adrese însă acești bani n-au mai fost niciodată plătiți. Banii ar fi trebuit să vină de la Primăria Capitalei, care plătește subvenții. Aceste subvenții se regăsesc doar pe hârtie, pentru că în conturile furznizorului de agent termic banii nu au intrat niciodată.

La rândul lor, ELCEN ar fi trebuit să plătească acești bani către Distrigaz, care livrează doare o parte din gazul necesar pentru livrarea agentului termic.

Primăria Capitalei: Noi am plătit facturile

Primăria Capitalei spune însă că toate facturile au fost plătite. Într-un comunicat remis B365.ro, primarul general, Sorin Oprescu spune: 

"Pentru cantitatile de energie termica cumparate de la Electrocentrale Bucuresti SA, in volum de 2.840.000 Gcal în perioada ian – sept. 2014 RADET Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au achitat din incasari directe si respectiv, din subventii acordate de Primaria Municipiului Bucuresti, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate, in valoare de 609.907.040 lei, ceea ce inseamna ca a fost platita in totalitate cantitatea de agent termic achizitionata de la Electrocentrale Bucuresti.

Avand in vedere cele mentionate nu pot fi retinute motivele invocate de catre Electrocentrale Bucuresti SA conform carora arieratele pe care aceasta le are la Distrigaz Sud Retele SRL sunt cauzate, in principal, de neplata obligatiilor financiare ale RADET si ale Primariei Municipiului Bucuresti, privind achizitia de agent termic pentru perioada mentionata.

In consecinta, consideram ca nefondata afirmatia Electrocentrale Bucuresti SA si va solicitam clarificarea de urgenta a situatiei, in vederea identificarii solutiilor de remediere, intrucat orice fel de masuri de sistare a furnizarii gazelor naturale pentru producerea agentului termic, reprezinta o amenintare la siguranta populatiei Municipiului Bucuresti. Raspunderea privind consecintele unei astfel de masuri, va revine integral". 

Etichete: apă caldă, Bucureşti, distrigaz, ELCEN, Primăria Capitalei, RADET, Sorin Oprescu

0/1 COMENTARII
Sporin
04 oct 21:05
+0
VOTURI
-0
Până una-alta, cât timp voi aruncați pisica în curtea celuilalt, eu n-am apă caldă. Și, sincer, nu mă interesează cine ce n-a plătit. Eu mi-am plătit întreținerea la timp, mă aștept să beneficiez de ce-am plătit.

Și, ca o curiozitate... Apa care vine pe conducta de apă caldă este mai rece decât apa care vine pe conducta de apă rece...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h