1 IUNIE a fost declarată ZI LIBERĂ. Camera Deputaţilor a adoptat legeaPlenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, ca ziua de 1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, să fie zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi nelucrătoare la nivel naţional.

1 IUNIE a fost declarata ZI LIBERA
1 IUNIE a fost declarată ZI LIBERĂ

Deputaţii au adoptat cu 237 de voturi ''pentru'' modificarea articolului 139 din Codul muncii, în sensul instituirii ca zi liberă, nelucrătoare, a zilei de 1 iunie, sărbătorită ca Ziua Copilului.

Potrivit inițiatorilor acestui act, stabilirea zilei de 1 iunie ca zi liberă ar încuraja părinții să petreacă mai mult timp liber alături de propriii copii.

Trăim într-o societate dominată de valori materiale. Lucrurile care ne presează sunt adesea prioritare și împingem involuntar spre finalul listei timpul pe care îl petrecem cu copiii. A acorda timp copiilor se transformă, de cele mai multe ori, într-un alt lucru adăugat pe lista cu lucruri de făcut. Petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanțe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puțin din programul nostru. Pentru copii este important ca părinții să fie lângă ei în momentele pe care vor să le împărtășească", scrie în expunerea de motive a propunerii legislative.

Etichete: 1 iunie, 1 iunie zi nelucrătoare, zile libere, ziua copilului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE