1 iunie va fi ZI LIBERĂ. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legeaPreşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii prin care ziua de 1 Iunie - Ziua Copilului este declarată sărbătoare legală în care nu se lucrează.

1 iunie va fi ZI LIBERA
1 iunie va fi ZI LIBERĂ

Potrivit iniţiatorilor, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului, în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor primare, sunt organizate spectacole, însă, fiind o zi de lucru, părinţii sunt nevoiţi să îşi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

'Lipsa părinţilor din cadrul acestor evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei', susţin iniţiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege.

În opinia acestora, timpul petrecut alături de părinţi joacă un rol esenţial în formarea personalităţii copilului.

'Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape jumătate din copii au răspuns că petrec în medie o oră pe zi dintr-o săptămână împreună cu părinţii. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii şi părinţii comunică foarte puţin şi interacţionează la nivel superficial. Lipsa de timp şi comunicare este o realitate pe care o simt şi o conştientizează cei mai mulţi dintre părinţi', se mai arată în expunerea de motive

Etichete: 1 iunie, 1 iunie zi libera, zi liberă, zile libere romani, ziua copilului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE