10.000 de oameni în stradă, duminică, împotriva RMGC: Au cerut demisia lui Băsescu și a lui PontaManifestanţii din Bucureşti au pornit de pe strada Roşia Montană, în apropiere de Piaţa Gorjului, apoi au mers "în recunoaştere în cartierul Militari".

Protestatarii impotriva proiectului Rosia Montana vor face un flashmob in fata Guvernului
Protestatarii împotriva proiectului Roşia Montană vor face un flashmob in fata Guvernului
Foto: B365.ro

După ce au pornit din cartierul Militari, manifestanții împotriva proiectului minier cu cianuri au ajuns în jurul orelor 19:00 la Palatul Cotroceni, unde au strigat "Ieși afară, javră ordinară!" și "Roșia, Roșia, vine revoluția!"- președintelui Traian Băsescu. 

Traseul ales a fost Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Timişoara - strada General Vasile Milea - Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Gheorghe Marinescu - Bulevardul Eroii Sanitari - Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Piaţa Universităţii. La plecare erau aproximativ 2.000 de manifestanţi, pe traseul marşului acestora alăturându-se şi alte persoane.

Cei aproximativ 10.000 de protestatari au blocat duminică, în jurul orei 20.00, circulaţia pe Bulevardul Magheru din Capitală.

Aproximativ o sută de protestatari s-au adunat, duminică, și la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, l-au acuzat pe premierul Victor Ponta că este "mincinos" şi au cerut demisia acestuia, în urma schimbărilor făcute de procurorul general Tiberiu Niţu la DNA.

Manifestanţii susţineau că premierul Victor Ponta şi procurorul general al României, Tiberiu Niţu, intervin în justiţie. Aceştia au scandat "Apărăm DNA, apărăm justiţia!', "Noi votăm justiţia!", "Ponta nu uita, justiţia nu e a ta!", "Niţu pentru noi e Grăjdeanu doi" şi "Ponta jos, jos / Eşti un mincinos!".

Sociologul Mircea Kivu, unul dintre sustinatorii miscarii de protest impotriva proiectului de la Rosia Montana, a cerut sambata pe contul sa de Facebook ca marsul de duminica sa faca un ocol si pe la sediul DNA pentru a arata ca "vrem ca politicienii, fie ca-i cheama Ponta sau Basescu, sa-si ia labele de pe Justitie". La putin timp, Claudiu Craciun, unul dintre liderii informali ai protestelor, fost lider si la protestele anti-Basescu din 2012 si sustinator al cauzei USL la o dezbatere in Parlamentul European, a refuzat categoric sugestia: "Lupta pe tema justitiei este doar o lupta convenabila pentru ei, o continuare a isteriei din 2012. Exista un razboi intre cele trei Palate: Cotroceni, Victoriei, Parlamentului. Dar nu intre ele ci cu noi toti., relatează Hotnews"

Etichete: Cotroceni, Piaţa Universităţii, proteste, rosia montana

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE