10 perdele cu apă pentru pietoni, în Bucureşti14 corturi anticanicula vor fi amenajate de Primaria Capitalei in centrul Bucurestiului
14 corturi anticaniculă vor fi amenajate de Primăria Capitalei în centrul Bucureștiului

Primăria a decis să instaleze corturi anti-caniculă în oraş, cu aer condiţionat şi apă minerală şi ventilatoare cu aburi. De asemenea, vor fi instalate 10 perdele cu apă pentru pietonii încinşi de indicele de confort termic ridicat de zilele acestea.

"Am solicitat Administratiei Spitalelor sa aiba pregatite corturi medicale, dotate cu aer conditionat, medicamente si aparatura medicala. Totodata, se vor monta zece perdele de apa, in centru si in zonele mai aglomerate. In ceea ce priveste operatorii de salubrizare, acestia trebuie sa spele trotuarele de doua ori pe zi, sa mature strazile si sa elimine toate acumularile necontrolate de deseuri. Se vor monitoriza zonele de periferie astfel incat sa se intervina imediat in cazul in care apar noi depozite necontrolate de deseuri", a declarat primarul general, Sorin Oprescu.
General.

Edilul-şef a cerut Administraţiei Lacuri şi Parcuri, ca şi companiei 3D, responsabilă cu dezinsecţia în oraş, să continue acţiunile anti-ţânţari, pe malul lacurilor şi în subsoluri. Vor fi folosite şi pulverizările din elicopter în această "luptă".

Edilul-şef a cerut conducerii RATB să reorganizeze programul mijloacelor de transport în comun astfel încât timpul de aşteptare în staţie să nu fie mai mare de câteva minute.

In ceea ce priveste Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) aceasta a amenajat mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat. (In intervalul orar 08.00 -17.00):
- Policlinica Sociala din str. Dristor nr.81-88, unde se fac inclusiv masuratori ale tensiunii arteriale,
- Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,
- Centrul multifunctional "Invingem autismul", Sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, sector 1,
- Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,
- Cantina sociala Grivita - calea Grivitei 216 sector 1
- Cantina sociala Dacia - b-dul Dacia nr 96, sector 2
- Cantina sociala Agricultori - str. Orzari nr 48, sector 2
- Cantina sociala Ferentari - Calea Ferentari nr 191 - sector 5
- Cantina sociala Sfantul Constantin - str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1.
- Centrele de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din Bdul. Ghencea nr. 34, sector 6, Str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu, nr. 17, sector 3, Bdul. Theodor Pallady, nr. 37, sector 3, str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici, cat si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5
sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08.00-17.00.

De asemenea, DGASMB va intreprinde in acest an primele activitati de monitorizare a persoanelor varstnice peste 75 ani, aflate in evidenta institutiei, prin vizite si apeluri de tip "check" zilnice, datorita faptului ca este cunoscut ca aceasta
categorie de varsta este extrem de vulnerabila la temperaturi ridicate. Astfel, bucurestenii pot comunica, la numarul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218, cazurile de persoane peste 75 ani, care locuiesc singure si nu au apartinatori in vederea luarii lor in evidenta.

In ceea ce priveste spalatoriile sociale (Calea Grivitei 216, Salcetului nr.5 si bd. Theodor Pallady nr.64) Primarul General a cerut prelungirea programului acestora (pana la ora 19.00), precum si prelungirea programului bailor publice pana la ora
21.00 (Baia Grivita si Baia Giulesti).

Etichete: 3D, ALPAB, Bucureşti, lac, ţânţari

0/0 COMENTARII
Vali Barsan
13 iun 14:28
+0
VOTURI
-0

Gata:alegerile au trecut,Sorin Oprescu este acolo unde trebuie sa fie,adica la pupitrul de comanda.

Marcel Pauna
13 iun 14:32
+0
VOTURI
-0

Pai nici canicula,nici nametii nu vin cand vrem noi.Asta e mersul firesc al lucrurilor.Sorin Oprescu stie ce are de facut si culmea,spre disperarea unilor, nu-si ia concediu acum;desi ar merita!Dupa patru ani de consiliu cu majoritate PDL,nu i-ar strica o mica vacanta!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE