100 de furturi pe lună, în autobuze şi tramvaie RATB. În ce loc se poziţionează hoţiiPeste 100 de reclamaţii sunt înregistrare lunar la Poliţie, privind furturi în mijloacele de transport ale RATB. Reprezentanţii Regiei avertizează bucureştenii în privinţa locului din autobuze sau tramvaie în care se poziţionează, cel mai adesea, hoţii.

100 de furturi pe luna, in mijloacele de transport RATB. In ce parte a autobuzului actioneaza hotii
100 de furturi pe lună, în mijloacele de transport RATB. În ce parte a autobuzului acţionează hoţii
Foto: CLICK.RO

În medie, peste 100 de români reclamă lunar la Poliţie faptul că au fost furaţi în autobuze sau tramvaie din Bucureşti.

Constantin Tobescu, purtător de cuvânt la RATB , a declarat pentru Digi24.ro„Zona în care se întâmplă astfel de furturi o reprezintă zona uşilor de urcare - coborâre." Motivul, uşor de dedus, este că acela este locul din care hoţul poate fugi cât mai repede.

Oamenii legii au făcut şi un portret robot al hoţului din autobuze: are între 25 şi 35 de ani, nu are studii şi nici ocupaţie şi de cele mai multe ori a mai fost prins şi chiar condamnat pentru fapte similare. 

CITEŞTE ŞI: RATB: Mai puţini călători amendaţi, în săptămâna în care controlorii au fost însoţiţi de jandarmi 

"Vorbim de o cifră de aproximativ 1300 de plângeri depuse în anul 2015 şi vorbim de infracţiuni unde victima îşi dă seama mult mai târziu despre faptul că a fost victima unei infracţiuni. De obicei aceste furturi sunt comise în mijloacele de transport public foarte aglomerate. De obicei, sunt vizate valorile mici, bani sau chiar genţi mai mici care nu sunt supravegheate.", a completat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei.

RATB a avertizat, duminică, şi în privinţa actelor de vandalism petrecute în mijloacele de transport. În 2015, Regia a pierdut aproape 1 milion de lei din cauza călătorilor care au provocat pagube în mijloacele de transport, fiind înregistrate 269 de astfel de cazuri. Puteţi vedea AICI care sunt autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele cel mai des distruse de călători.

Etichete: furt ratb, hoti ratb, RATB

0/2 COMENTARII
Lavinia
23 Feb 15:13
+0
VOTURI
-0
100 pe luna? da cate nu sunt inregistrate? am fost de 3 ori la politie sa vad daca cumva cineva mi a adus actele fiind foarte aproape sectia de politie, si nici n au vrut sa ia in considerare vreo sesizare...veniti doamna si va facem altele (acte)
pasager
23 Feb 07:24
+0
VOTURI
-0
Bai, voi daca tot ati facut o pasiune pentru ReATeBe, puneti mana si scrieti ceva si de jegul si boschetarii din autobuze. Trebuie s-apara vreo epidemie de hepatita ceva ca sa se faca curatenie?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE