Flash-mob la Cotroceni, organizat de susţinători ai unirii României cu MoldovaAproximativ 80 de susținători ai unirii României cu Republica Moldova au participat miercuri la un flash-mob, în fața Palatului Cotroceni.

100 de persoane cer unirea in fata Palatului Cotroceni, miercuri seara
100 de persoane cer unirea în fața Palatului Cotroceni, miercuri seară
Foto: rgnpress.ro

Unioniştii şi-au adus scaune pentru a aminti preşedintelui că iulie 2015 mai mulţi tineri de la Chişinău au venit pe jos pentru a cere unirea şi au fost nemulţumiţi că au fost invitaţi să se aşeze pe jos, în Palatul Cotroceni.

"Vizăm un dialog cu Administraţia Prezidenţială pe nişte chestiuni concrete cum ar fi spaţiul informaţional comun, interconectare energetică şi un nou pact de tip Snagov, pe subiectul reîntregirii naţionale. Ne aşteptăm să înţeleagă că noi suntem dispuşi la eforturi, de asta am venit cu scaunele, să nu se mai deranjeze şi să se ţină de cuvânt conform celor stabilite pe 21 decembrie, când ne-am văzut cu ei (cinci consilieri prezidenţiali -n.r.) în urma unor presiuni publice", a declarat, pentru MEDIAFAX.ro, George Simion, liderul acțiunii.

Susţinătorii unirii cu Republica Moldova anunţaseră că vor organiza, miercuri, un flash-mob în faţa Palatului Cotroceni, la poarta Leu din Bulevardul Geniului. Toţi participanţii urmau să vină cu câte un scaun de acasă, pentru a aminti de faptul că cei 1.000 de basarabeni din Marşul lui Ştefan cel Mare au fost ţinuţi pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanţa dintre Chişinău şi Bucureşti pentru a cere Unirea.

Etichete: Palatul Cotroceni, Republica Moldova, Unirea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE