11 clădiri, demolate lângă Parcul Obor pentru a ridica două blocuri de locuințe FOTOUn nou proiect imobiliar este propus lângă Piața Obor din Capitală. Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism de la Primăria Capitalei, se intenționează ridicarea a două clădiri mari cu 5 etaje într-o zonă de case cu înălțime maximă parter plus două etaje. Mai mult, pentru construirea celor două clădiri ar urma să fie demolate 11 construcții aflate pe terenul respectiv. 

Pe strada Titu Maiorescu, în apropierea pasajului și parcului Obor, se propune construirea a două mari clădiri cu regim de înălțime Subsol+Parter+4 etaje+5 etaj retras.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism de la Primăria Capitalei, în cele două clădiri vor fi amenajate 158 de apartamente, dar și spații comerciale la parter pe o suprafață de 250 metri pătrați. De asemenea, în subteran va fi construită și o parcare cu 173 de locuri. 

Terenul pe care se propune noul proiect se află însă într-o zonă de case, în fosta zonă industrială Fabrica de Oțet. Astfel, conform Planului Urbanistic General, terenul este situat în zonă L1a - locuinţe individuale şi colective mici cu maxim P+2 niveluri. Or, prin noul PUZ se propune dublarea înălțimii, dar și a coeficientului de utilizare de a terenului (de la 0,9 -1,3 la 2,5 ADC/mp teren).  Investitorii solicită conversia funcțională și comasarea celor trei terenuri care alcătuiesc zona în care este propus noul proiect imobiliar. 

Mai mult, pe terenul respectiv se află și 11 clădiri aflate în stare avansată de degradare. Acestea urmează a fi demolate pentru a se putea construi cele două clădiri noi. 

(click pentru a mări imaginea)

Suprafața totală a terenului pe care se propune noul proiect imobliar este de 7.676 de metri pătrați. Noile clădiri vor ocupa o suprafață de 3.255 metri pătrați, pe 1.351 metri pătrați vor fi amenajate circulații auto și pietonale, iar pe 1.351 metri pătrați vor fi amenajate spații verzi. 

Planul Urbanistic Zonal nu a primit miercuri avizul de oportunitate al Comisiei de Urbanism. Membrii Comisiei au cerut proiectantului să revină cu PUZ-ul într-o ședință viitoare în care să prezinte argumente suplimentare pentru realizarea lui. Arhitecții din comisie au spus însă că proiectul ar putea fi realizat. 

Dacă proiectul va obține și avizul arhitectului-șef al Capitalei, ultimul pas pentru a putea fi realizat va fi aprobarea Consiliului General al Municipiului București. 

Etichete: Comisia de Urbanism, locuinţe, Obor, proiect imobiliar

0/4 COMENTARII
BANI BANI BANI
11 feb 15:02
+0
VOTURI
-0
Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi.Oferim curs gratuit si complet de instruire sub forma unor lectii prin e-mail. La sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau puteti sa va RETRAGETI. Plata este in functie de realizari pe baza unui contract legal de comision. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : posturidemunca.ema@gmail.com
Dadi
11 feb 09:46
+0
VOTURI
-0
Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! TE AȘTEPTAM ÎN ECHIPA NOASTRA ! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: cosdadi@yahoo.com
vlad
11 feb 08:53
+0
VOTURI
-0
Si? Macar daca s-ar fi facut asa tot timpul: sa cumpere case veche, sa le darame si sa faca ceva nou.. dar de multe ori au facut pe spatiile libere verzi.
alex
10 feb 15:55
+0
VOTURI
-0
macar de s-ar face ceva frumos ca ne-am saturat de constructii kitchoase sau comuniste

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE