12 hectare din Parcul IOR, recuperate în instanţă. Ce vrea să facă acolo Primăria Sectorului 3Curtea de Apel Bucureşti a constatat nulitatea retrocedării a 12 hectare din Parcul IOR, a anunţat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, într-o declaraţie de presă susţinută chiar în apropierea terenului respectiv. 

12 hectare din Parcul IOR, recuperate in instanta. Ce vrea sa faca acolo Primaria Sectorului 3
12 hectare din Parcul IOR, recuperate în instanţă. Ce vrea să facă acolo Primăria Sectorului 3

"Este o zi mare pentru toţi locuitorii din Sectorul 3 şi, aş putea spune, chiar pentru bucureşteni şi pentru România. Anunţ un mare succes, un enorm succes, în care statul român începe să demonstreze că este mai puternic decât mafia retrocedării terenurilor. (...) Pentru mafia retrocedării terenurilor este zi de doliu. Avem hotărâre judecătorească, în procesul pe care l-a intentat Primăria Sectorului 3. Decizia spune aşa: 'Admite cererea de chemare în judecată şi constată nulitatea absolută a dispoziţiei administrative nr. 4333/18.05.2005 a primarului general al Municipiului Bucureşti'. Cele 12 hectare care au fost retrocedate ilegal în Parcul IOR vor deveni domeniu public prin această hotărâre a instanţei de judecată", a precizat primarul.

Întrebat dacă este vorba despre o hotărâre definitivă, el a replicat că este o hotărâre pe fond şi şi-a exprimat speranţa că nu se va face recurs. Negoiţă a adăugat că, potrivit legii, nu se retrocedează parcuri, spaţii verzi, curţi de şcoli, domeniu public. El a precizat că primăria doreşte să amenajeze cele 12 hectare sub formă de parc, însă acest lucru va fi posibil doar după ce va trece perioada în care este posibil recursul.

"Eu mă aştept să nu facă recurs. (Dacă fac recurs - n.r.) trebuie să ne judecăm. (...) Într-o lume normală, nu au nicio şansă. Pe fond se judecă şi este cât se poate de clar, nu e loc de nicio interpretare: 'constată nulitate absolută' şi ne dă şi cheltuieli de judecată şi tot. În consecinţă, nu văd cum ar putea un judecător să vină să ne spună: 'Nu, domnule, parcurile astea, de fapt, merg şi aşa...'. Nu poate fi un semnal mai prost pentru cetăţenii acestei ţări decât acela că ar exista acel complet care să vină să ne demonstreze că, de fapt, mafia în România e mai puternică decât statul", a spus primarul.

Negoiţă a subliniat că nu e suficientă recuperarea terenurilor, ci şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi.

Primăria Sectorului 3 a atacat, în 2016, titlul de proprietate şi punerea în posesie, după ce 12 hectare din Parcul IOR au fost retrocedate în 2005 de primarul general de la vremea respectivă, Adriean Videanu.

Primarul Robert Negoiţă a anunţat, în luna iulie, că depune la Parchetul General o plângere penală cu privire la situaţia spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă retrocedate în Sectorul 3.

Etichete: Parcul IOR, retrocedare IOR, robert negoita, Sectorul 3

0/2 COMENTARII
Constantiniu Marcel
23 nov 14:22
+0
VOTURI
-0
locuinte sociale pt tiganii si boschetarii Capitalei ,nu se stie cine voteaza?
Mximus
18 nov 14:11
+0
VOTURI
-0
Daca decizia va ramane definitiva va fi intr-adevar o mare realizare. Parcul Alexandru Ian Cuza (si nu IOR asa cum este scris in articol) este probabil cel mai bine amenajat parc din Bucuresti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h