12 persoane, REȚINUTE miercuri seară după percheziții în București, Prahova și Dâmbovița12 persoane au fost reţinute, miercuri seară, în urma perchezițiilor din Bucureşti, Prahova şi Dâmboviţa. Perchezițiile s-au făcut la persoane acuzate că racolau muncitori din zone defavorizate şi le trimiteau la muncă, ca mai apoi să le dea doar o mică parte din banii încasaţi.

12 persoane, REȚINUTE dupa perchezitiile din Bucuresti, Prahova si Dambovita
12 persoane, REȚINUTE după perchezițiile din București, Prahova și Dâmbovița
Foto: sportnews.libertatea.ro

Din cele 48 de persoane audiate, acuzate de evaziune fiscală, 12 au fost reţinute, transmite mediafax.ro.

Un număr de 59 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa au avut loc, miercuri, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în evaziune fiscală. În urma acestora, anchetatorii au ridicat peste 43.000 lei, aproape 11.000 dolari, 3.200 de euro, un kilogram de bijuterii din aur, unităţi informatice, acte contabile şi bancare. Totodată, au fost indisponibilizate 26 de autoturisme şi autoutilitare şi şase imobile.

Conform unor surse judiciare, grupul racola muncitori din zonele defavorizate din Prahova, în special din Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Diţeşti şi Măgureni. Oamenii erau trimişi să muncească, la negru, pe şantiere din Capitală, după care primeau doar o mică parte din banii încasaţi.

"S-a reţinut că în perioada 2008-2015 mai multe societăţi au desfăşurat activităţi de prestări servicii, de regulă în domeniul construcţiilor, înregistrând în evidenţa contabilă o serie de achiziţii, de bunuri şi servicii de la societăţi comerciale de tip fantomă, administrate de către suspecţi. Asfel, aceştia angajau fără forme legale persoane din zone defavorizate, pe care le foloseau la prestarea serviciilor respective, iar pentru a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor întocmeau documente ce nu aveau la bază operaţiuni reale", declara Roxana Almăşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Suspecţii sunt acuzaţi că au creat un prejudiciu de şase milioane de lei prin nedeclararea reală a veniturilor, neplata taxelor, impozitelor şi a TVA.

Etichete: percheziţii, perchezitii bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE