120 de elicoptere ale armatei române, consemnate la sol, după un incidentArmata română a consemnat la sol 120 de aparate de tip IAR - 330, în urma unui incident petrecut miercuri. Decizia a venit după un incident în care unul dintre aparate a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un câmp din Argeş.

IAR 330
IAR 330

Incidentul s-a petrecut marți, în timpul unui zbor de antrenament, când echipajul unui elicopter IAR-330 PUMA Socat (varianta modernizată a IAR-330) al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibraţii peste limita normală şi a acţionat conform procedurilor în vigoare. După aterizare, în urma verificărilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu, precizează un comunicat al Ministerului Apărării, informează Digi24.ro.

Niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene anchetează circumstanţele producerii evenimentului. În acest moment, elicopterele IAR-330 sunt oprite de la zbor până când vor fi stabilite cauzele incidentului. Este o procedură standard pentru astfel de situații.

Armata are peste 120 de astfel de aparate, iar decizia nu intervine într-un moment tocmai bun, în condițiile în care o parte dintre aceste elicoptere participau în aceste zile la exercițiul militar de la Câmpia Turzii.

Etichete: armată, elicopter, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h