120 de locuri de joacă din parcuri și dintre blocuri,sistematizate și reabilitate, în Capitală LISTAUn număr de aproape 120 de locuri de joacă, amplasate în parcuri sau între blocurile din Sectorul 2 al Capitalei vor fi sistematizate și reabilitate cu bani de la primărie, potrivit unei decizii aprobate de Consiliul Local Sector 2. Locurile de joacă vor fi modernizate prin intermediul Administrației Domeniului Public (ADP). 

120 de locuri de joaca pentru copii, sistematizate si reabilitate, in Capitala
120 de locuri de joacă pentru copii, sistematizate și reabilitate, în Capitală

Astfel, la locurile de joacă pentru copii urmează să fie efectuate mai multe tipuri de lucrări, după cum se impune: 

- Instalarea, sau unde există deja, reabilitarea covorului de tartan (covor antitraumă) pe întreaga suprafaţă de joacă;

- Verificarea existenţei şi funcţionării echipamentelor de joacă, repararea celor defecte şi înlocuirea celor uzate fizic şi moral;

- Verificarea respectării specificaţiilor producătorului în cazul echipamentelor de joacă cu risc mare de accidentare, leagăn balansat, scrânciob, roată, tobogan etc astfel încât să nu prezinte pericol pentru alţi copii aflaţi pe terenul de joacă;

- Montarea unui număr suficient de bănci, repararea celor existente, vopsirea şi reabilitarea acestora. 

"Prin noile lucrări ne dorim asigurarea unei stări de bine copiilor şi de confort aparţinătorilor/însoţitorilor, prin accesul la spaţii de joacă propice pentru stimularea exerciţiilor fizice, imaginaţiei, sociabilităţii şi care să asigure, în acelaşi timp, relaxarea adulţilor care însoţesc copiii", a declarat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, care a precizat că a cerut ca, în măsura posibilităților, să fie păstrat cât mai mult gazon verde. 

Astfel, amenajarea spaţiilor verzi din incinta locului de joacă trebuie făcută în așa fel încât acestea să fie acoperite de iarbă şi în măsura posibilităţii să se planteze arbuşti, copaci, gard viu. În cazul în care este necesar, gardul viu existent şi degradat va fi replantat. 

De asemenea, la fiecare loc de joacă va fi afișat numărul de telefon al Administraţiei Domeniului Public Sector 2, care răspunde de administrare şi unde pot fi anunţate defecţiunile şi deteriorarea acestora, programul periodic de curăţenie, iar pe echipamentele de joacă a unor plăcuţe cu instrucţiunile de folosire. 

LISTA COMPLETĂ a locurilor de joacă ce vor fi modernizate în Sectorul 2 poate fi consultată AICI. 

Etichete: ADP Sector 2, modernizare loc joaca sectorul 2, mugur mihai toader, Sectorul 2, sistematizare loc joaca

0/1 COMENTARII
Florin
24 oct 10:51
+0
VOTURI
-0
Proiectul a fost initiat de USR.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE