13,5% din suprafața Capitalei este solicitată spre retrocedare: Bucăți din bulevarde, cămine, păduriO suprafață mai mare de 3.000 de hectare din teritoriul Bucureștiului este revendicat spre retrocedare, informează economica.net. 

Camine studentesti, pe lista obiectivelor cerute la retrocedare
Cămine studențești, pe lista obiectivelor cerute la retrocedare
Foto: b365.ro

este vorba despre cel puţin 30.979.843 mp (aproximativ 3.097 de hectare sau 30,9 km pătraţi) din cei 228 de km pătraţi cât are Bucureştiul, suprafaţă la care s-ar mai putea adăuga şi alte terenuri, în condiţiile în care există dosare în care solicitanţii nu au indicat exact care este suprafața pe care o vor înapoi. În aceste cazuri, suprafața solicitată va fi stabilită la momentul analizării dosarului de către Comisia internă pentru analizarea notificărilor formulate în temeiul Legii nr. 10/2001, în baza documentelor existente la dosar la momentul analizării.

Sectoarele cu cele mai mari cereri

Pe sectoare, din punct de vedere al suprafeţei de teren solicitată spre retrocedare, în cazul în care s-ar putea face retrocedarea în natură, cel mai afectat ar fi Sectorul 2. Din cei 32 de km pătraţi ai acestui sector, 5,2 km pătraţi (526 de hectare), reprezentând 16,5% din total, sunt vizaţi de dosare de retrocedare.

Urmează Sectorul 4, unde există cereri de retrocedare pentru 271 de hectare, adică 7,9% din suprafaţa totală a acestuia, Sectorul 3, cu 253 de hectare solicitate, reprezentând 7,1% din total; Sectorul 5 cu 196 de hectare (6,3% din total); Sectorul 1 cu 411 hectare (6% din total), respectiv Sectorul 6, cu 173 de hectare (4,5% din total).

În afară de aceste suprafeţe, au fost solicitate aproximativ 1.264 de hectare de teren care nu se ştie încă din care sector fac parte. "Există dosare constituite în baza unor notificări/cereri formulate de persoane fizice/juridice care nu au indicat din ce sector face parte imobilul solicitat", au explicat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Primăriei Bucureşti.

Top 10 terenuri retrocedate

Cel mai mare teren solicitat spre retrocedare, conform datelor oferite ECONOMICA.NET de către Primăria Generală, se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare şi reprezintă o parte din Pădurea Andronache. În acelaşi dosar au fost solicitate şi 200 de hectare de teren cu fermă din zona Andronache, Colentina, Voluntari. Pentru că nu pot fi retrocedate în natură, proprietarii au cerut pentru aceste terenuri măsuri reparatorii. Potrivit portalului PMB, cererea de retrocedare vine din partea lui David Zellermayer.

VEZI CARE SUNT PRINCIPALELE OBIECTIVE SOLICITATE SPRE RETROCEDARE

Etichete: retrocedări, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
ggg
22 apr 10:44
+0
VOTURI
-0
Cum sa retrocedezi parcuri,strazi ?
Se construieste in disperare pe orice petec verde dintre blocuri ... cum e posibil asa ceva ? asta e crima.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE