14 ani de închisoare pentru omul de afaceri "Puiu" Popoviciu: cererea procurorilor DNAProcurorii DNA au cerut, luni, magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, 14 ani de închisoare pentru Gabriel "Puiu" Popoviciu în dosarul terenului subevaluat în care au fost trimişi în judecată şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici.

14 ani de inchisoare pentru omul de afaceri "Puiu" Popoviciu cer procurorii DNA  (Foto adevarul.ro)
14 ani de închisoare pentru omul de afaceri "Puiu" Popoviciu cer procurorii DNA (Foto adevarul.ro)

"Pentru Popoviciu dispuneţi având în vedere aceleaşi argumente, pedeapsa de 14 ani de închisoare. Pentu că are concurs de infracţiuni aplicaţi o pedeapsă complementară", au specificat procurorii în faţa instanţei, potrivit Mediafax.

De asemenea, în acelaşi dosar, procurorii au mai cerut pedepse de 12 ani pentru Ioan Niculae Alecu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV) la data comiterii faptelor, pentru Andrei Mihai Bejinaru, 12 ani de închisoare, ca şi pentru Ştefan Diaconescu, secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti la data comiterii faptelor.

Pentru Ilie Cornel Şerban, director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI la data comiterii faptelor, procurorii au solicitat magistraţilor o pedeapsă de cinci ani de închisoare iar pentru Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor au solicitat opt ani de închisoare.

Omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici au fost trimişi în judecată, în decembrie 2012, pentru fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.Etichete: închisoare, Puiu Popoviciu, universitatea de stiinte agricole, USAMV

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE