150 de avioane decolează zilnic de pe Aeroportul Otopeni. Valorile de trafic, în creştere cu 8,5%Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, a ajuns la aproape 3 milioane de pasageri în primele trei luni din acest an, trafic în creştere cu 8,5% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise de oficialii companiei către ZF.

150 de avioane decoleaza zilnic de pe Aeroportul Otopeni. Valorile de trafic, in crestere cu 8,5%
150 de avioane decolează zilnic de pe Aeroportul Otopeni. Valorile de trafic, în creştere cu 8,5%

„În primul trimestru am avut un trafic de 2,99 milioane de pasageri. Ne aşteptăm să finalizăm anul cu 15 milioane de pasageri. Aeroportul a avut o creştere aşteptată în primele trei luni, explicată prin noi rute, dar şi un grad mai mare de ocupare al aeronavelor ce operează. În martie am înregistrat un trafic de peste un milion de pasageri şi până la final de an estimăm că în fiecare lună vom avea peste un milion de pasageri", a declarat pentru ZF Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, care administrează aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa).

El a mai precizat că în sezonul de vară traficul va creşte şi mai mult, datorită curselor charter spre destinaţii externe de vacanţă. „Este o piaţă aeriană ce se dezvoltă susţinut, vom vedea o creştere şi mai accentuată a traficului când vor începe operarea şi avioanele charter."

Etichete: aeroport henri coanda, aeroport Otopeni, crestere trafic aeroport henri coanda, decolare avioane, trafic aeroport otopeni

0/1 COMENTARII
Marius
03 mai 15:47
+0
VOTURI
-0
https://petitieonline.ro/petitie/02096149.Distribuiți!Semnați,oameni buni!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE