16 deputaţi au intrat în greva foamei, supăraţi că Guvernul îi ignorăDeputatul independent Aurelian Mihai a intrat, săptămâna trecută, în greva foamei, pe motiv că Guvernul nu acordă atenţie solicitărilor sale pentru diminuarea taxelor consulare. Astăzi, alţi 16 deputaţi din Comisia românilor de pretutindeni au urmat gestul. Ministerul de Externe precizează, într-un comunicat, că măsura a rămas „o preocupare prioritară şi constantă a MAE" şi grupul PSD şi-a exprimat susţinerea, cu excepţia lui Valeriu Zgonea.

A doua RECTIFICARE BUGETARA: Mai putini bani pentru Sanatate si mai multi pentru serviciile secrete
A doua RECTIFICARE BUGETARĂ: Mai puţini bani pentru Sănătate şi mai mulţi pentru serviciile secrete
Foto: vrn.ro

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că a elaborat recent un nou proiect de modificare a legii care urmează să intre în dezbatere publică. „Începând cu 2012, Ministerul Afacerilor Externe a realizat multiple demersuri pentru identificarea şi adoptarea de soluţii viabile, inclusiv la nivel legislativ, în întâmpinarea intereselor cetăţenilor români aflaţi în străinătate, beneficiari ai serviciilor consulare", se arată în comunicatul MAE.

La nivel parlamentar, liderii PSD şi-au afirmat sprijinul pentru Aurelian Mihai, cu excepţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a opinat că deputatul utilizează "un instrument pe care îl folosesc cei care sunt la primul mandat şi doresc să iasă în evidenţă", notează YahooNews.

Deputatul PNL Mircea Dolha, vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a anunţat, miercuri, că mai mulţi deputaţi, printre care şi el, vor intra de săptămâna viitoare în greva foamei, dacă Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta nu iau în considerare protestul lui Aurelian Mihai.

Dolha a afirmat că membrii comisiei au decis să se solidarizeze cu Aurelian Mihai şi, "în plus, fiindcă e vorba de un gest unilateral de voinţă, mai mulţi deputaţi, săptămâna viitoare, doresc să intre în greva foamei".

"Dar n-o să pot anunţa eu acest lucru. Eu anunţ pentru mine. În cazul în care Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi premierul Victor Ponta nu iau în considerare cu maximă seriozitate gestul colegului nostru, şi eu voi intra în greva foame de săptămâna viitoare. Vor fi şi alţi colegi care vor intra şi cu riscul de a ajunge de râsul lumii (...) Nu avem ce să facem, pentru că democraţia înseamnă să fie comunicare între părţi, între opoziţie şi putere", a mai spus Dolha.

Deputatul Aurelian Mihai, aflat în a opta zi de greva foamei în Parlament în semn de protest faţă de nerezolvarea problemelor românilor din diaspora, a fost luat, miercuri, de un echipaj al ambulanţei pentru fi dus la spital, unde va fi monitorizat pe parcusul protestului său.

Deputatul de diaspora Aurelian Mihai, fost membru PPDD, a anunţat, în 17 septembrie, în plenul Camerei Deputaţilor, că începe greva foamei în Parlament până la rezolvarea problemelor românilor din diaspora. De atunci, el a stat în Parlament, dormind într-o sală destinată Comisiei pentru românii de pretutindeni.

Etichete: Aurelian Mihai, deputaţi, diaspora, greva foamei, Guvern, valeriu zgonea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE