"16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii", 25 noiembrie-10 decembrie în BucureștiCampanie internaţională "16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii" se desfăşoară în România în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2014, fiind marcată prin evenimente publice pe tema violenţei asupra femeii şi a protejării drepturilor omului în general.

"16 Zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii", 25 noiembrie-10 decembrie in Bucuresti
"16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii", 25 noiembrie-10 decembrie în București
Foto: ghidularadean.ro

Poliţia Română, prin structurile de prevenire a criminalităţii, se implică în derularea acestui eveniment, organizând activităţi de informare, dezbateri, expoziţii tematice, marşuri, seri de veghe în memoria victimelor.

Perioada aleasă pentru desfăşurarea campaniei "16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii" se încadrează între două zile cu semnificaţie: 25 noiembrie – Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeilor şi 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

În Capitală, activităţile de informare se desfăşoară în cadrul proiectului „Ordinul de protecţie". Astăzi, 25 noiembrie, au loc activităţi preventive cu elevii de liceu, iar în următoarele zile se vor desfăşura întâlniri cu angajatele din depourile RATB. În cadrul acestor activităţi vor fi prezentate spoturi audio-video, materiale powerpoint şi vor fi distribuite flyere.

Repere legislative pentru protecţia femeilor în cazurile de violenţă în familie:

Codul Penal tratează în mod expres violenţa în familie, în art.199, unde se arată că pedeapsa aplicată pentru un agresor, în cazul în care victima infracţiunii de omor, lovire sau vătămare corporală este un membru de familie, se majorează cu o pătrime faţă de pedepsele aplicate în mod obişnuit, pentru acele infracţiuni și Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată şi completată explică la art.26 alin.1 ordinul de protecţie.

Etichete: campanie, Capitală, familie, femei, RATB, violenţă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h