176 de milioane de euro de la UE pentru sistemul de termoficare din BucureștiSistemul de termoficare din București ar putea primi o finanțare de 176 milioane euro de la Uniunea Europeană. 

176 de milioane de euro de la UE pentru sistemul de termoficare din Bucuresti
176 de milioane de euro de la UE pentru sistemul de termoficare din București

Un număr de 19 proiecte din sectorul energetic, în valoare de 494,3 milioane de euro, vor primi finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene. Cel mai important dintre acestea vizează sistemul de termoficare din București, care ar putea primi 176 de milioane de euro

Pentru aceste proiect, prin POIM au fost alocate 187 de milioane de euro, reprezentând bani europeni și cofinanțare de la bugetul de stat, informează Agerpres, citată de romaniatv.net.

De asemenea, vor primi finanțare și sistemele de termoficare din alte opt orașe, valoarea acestor proiecte ridicându-se la 197,8 milioane de euro.

 Alte 40,5 milioane de euro se vor duce către opt proiecte de contorizare inteligentă, 55 de milioane de euro vor fi folosite pentru sistemul de transport al gazelor, iar 25 de milioane de euro pentru transportul energiei electrice.

 

Etichete: Bucureşti, finanţare europeană, termoficare, UE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h