171.000 de bucureşteni asistaţi medical de SMURD în patru aniDin 15 mai 2008 şi până la 1 aprilie SMURD Bucureşti a intervenit la 219.262 solicitări şi a asistat medical peste 171.000 bucureşteni. Timpul mediu de răspuns la solicitări a fost mai mic de 8 minute.

În prezent, SMURD Bucureşti are un dispecerat integrat unde personalul ISU Bucureşti şi personalul medical conlucrează la gestionarea intervenţiilor, un elicopter SMURD Bucureşti, 19 echipaje pe ambulanţe tip B, două echipaje pe ambulanţe tip C, un echipaj ambulanţă neonatal, două echipaje pe autospeciale de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, cinci echipaje de interventie pe autospeciale de transport personal şi victime multiple, 17 echipaje pentru descarcerare, trei unităţi de intervenţie la dezastre, cinci autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea aprimului ajutor medical şi o motocicletă SMURD cu personal paramedical, în zona centrală a oraşului.

În perioada februarie 1996- noiembrie 2002, la nivelul Municipiului Bucureşti a funcţionat o singură autospecială de descarcerare primită prin donaţie din Scoţia. Începând din 2007, în cadrul ISU Bucureşti funcţionează o nouă structură: Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă. În urmă cu patru ani, SMURD Bucureşti a fost implementat la nivelul Capitalei prin intrarea în serviciul operativ a 10 ambulanţe tip B şi două ambulanţe tip C.

Etichete: descarcerare, interventie, SMURD

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE