18,2 milioane de români au drept de vot. Numărul este în scădereNumărul total de cetățenilor cu drept de vot din România a sczut în ultima lună, potrivit ultimelor cifre comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Astfel, la data de 4 ianuarie, erau înscriși în Registrul electoral 18.272.623 de cetățeni, cu 5.025 mai puțini față de ultima informare publică transmisă de AEP pe 3 decembrie 2015, când numărul total al alegătorilor înregistrați era de 18.282.648.

18,2 milioane de romani au drept de vot. Numarul este in scadere
18,2 milioane de români au drept de vot. Numărul este în scădere

Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia, au spus reprezentanții AEP, potrivit Agerpres, citată de realitatea.net. 

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

Este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

Etichete: alegători, drept de vot, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE