18 asociaţii şi grupuri civice au invitat consilierii generali din Bucureşti să discute despre PMUD18 asociații și grupuri civice au invitat consilierii generali ai Municipiului București să discute deschis despre principiile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 București – Ilfov.

18 asociatii si grupuri civice au invitat consilierii generali din Bucuresti sa discute despre PMUD
18 asociaţii şi grupuri civice au invitat consilierii generali din Bucureşti să discute despre PMUD

Scopul întâlnirii este acela de a discuta despre principiile care stau la baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 București – Ilfov, precum și despre nevoia de informare și consultare a cetătenilor în vederea definitivării documentului, notează bucurestifm.ro.

Pe acelasi subiect au fost depuse solicitări de audiență către: Comisia Transporturi și Infrastructură Urbană, Comisia Ecologie și Protecția Mediului și Comisia pentru Relații cu Organizații Non-guvernamentale și Alți Parteneri Sociali, comisii de specialitate din cadrul Consiliului General al Municipiului București precum si Primarului General al Municipiului București.

Până acum, niciun pas concret în acest sens nu a fost facut de reprezentantii institutiilor vizate.

Asociatiile și grupurile civice semnatare apreciază campania de publicare de materiale promoționale, desfăsurată de câteva luni în stațiile de metrou și stațiile RATB din București, ca fiind nepotrivită, în condițiile în care cetătenii nu înteleg modul în care noua strategie poate îmbunătăti calitatea vietii. Aceste neajunsuri si întârzierile privind realizarea strategiei ar fi putut fi evitate, dacă autoritătile ar fi aplicat procedurile de informare a publicului, în toate etapele de desfăsurare a proiectului, asa cum prevăd normele europene. Ca o confirmare a lipsei de transparentă, pe contul Facebook a proiectului au fost anuntate, la mijlocul lunii octombrie 2016, demersuri realizate în luna februarie 2016, respectiv în luna august 2016.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 București-Ilfov este finalizat de aproape un an. Cu toate acestea, în tot acest timp, nu a existat niciun demers al Primăriei Generale a Municipiului București pentru a informa, respectiv a implica cetățenii în definitivarea documentului.

Fără o corectă informare publică, cetățenii nu vor înțelege consecințele continuării dezvoltării orașului în termeni de, iar măsurile prevăzute în document vor fi nepopulare și întâmpinate cu rezistență. Lipsa de asumare a unei campanii veritabile de informare și consultare publică a tuturor părților interesate, indică lipsa de seriozitate și angajament a Primăriei Generale a Municipiului București cu privire la implementarea unui document de interes public. Întâlnirile propuse de organizațiile semnatare au drept scop tocmai informarea consilierilor generali cu privire la aceste aspecte și determinarea autorității publice de a organiza un proces amplu de consultare publică.

Asociațiile non-guvernamentale și grupurile civice semnatare ale invitațiilor adresate consilierilor generali ai Primăriei Generale a Municipiului București sunt: Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România – OPTAR; Comunitatea Bicicliștilor din București; Asociația ActiveWatch; Centrul de Resurse pentru Participare Publică; Asociația pentru Tranziție Urbană; Asociația Zeppelin; Asociația Adevărații VeloPrieteni; Asociația GreenTourism; Asociația Help to Heart (Ajută Viața); Asociația Peisagiștilor din România – Filiala București-Ilfov; Asociația Încotroceni – Oameni, Idei, Povești; Asociața Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis; Asociația Mozaiq; Inițiativa Prelungirea Ghencea; Inițiativa Pentru Bragadiru; Grupul de Inițiativă Civică Sala Palatului; Asociația Cartierul Aviației; Grupul de Oponență Proiect Drum Expres Ciurel-Splaiul Independenței -Autostrada A1 București-Pitești.

Etichete: CGMB, consilieri generali Bucuresti, PMUD, PMUD bucureşti

0/6 COMENTARII
Nume*
07 ian 22:19
+0
VOTURI
-0
That really catrpues the spirit of it. Thanks for posting. http://tccpur.com [url=http://kvfdfws.com]kvfdfws[/url] [link=http://cldisqisus.com]cldisqisus[/link]
Nume*
06 ian 09:18
+0
VOTURI
-0
There are no words to describe how bouociads this is.
Nume*
06 ian 03:33
+0
VOTURI
-0
I like to party, not look aricltes up online. You made it happen. http://tyjttbplbag.com [url=http://xrsvhxtznv.com]xrsvhxtznv[/url] [link=http://kkacwn.com]kkacwn[/link]
Nume*
05 ian 20:51
+0
VOTURI
-0
I really wish there were more artilces like this on the web.
Nume*
05 ian 00:20
+0
VOTURI
-0
Superbly ilutainmling data here, thanks!
merkhury
20 oct 23:01
+0
VOTURI
-0
NOUA STATIE DE METROU DUB PIATA MATACHE PE MAGISTRALA SPRE GARA PROGRESUL PROPUN
#

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE