Primarul Negoiță vrea să lase 19 străzi fără canalizare, pentru a reabilita mai multe blocuriConsiliul local Sector 3 a alocat suma de circa 100 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, proiectul fiind iniţiat de primarul Robert Negoiţă. Banii provin dintr-un împrumut luat la începutul anului de primărie pentru demararea altor lucrări de investiţii. Reabilitarea termică se va face, astfel, în detrimentul altor locuitori ai sectorului, care rămân în continuare fără canalizare și apă curentă, în secolul XXI.

Robert Negoita
Robert Negoiță

Suma de 100 de milioane de lei era prevazuta pentru urmatoarele proiecte: aducerea retelelor de apa si canal pe 19 strazi din sector, asfaltarea altor 5, modernizarea Parcului Titan,  mansardarea de scoli si gradinite, extinderea cresei Titan II, amenajarea Pietei Republica si dotarea liceului Dante Aligheri. Proiectul prevedea si sistarea finantarii pentru cele parcarea supraterana de la Campia Libertarii si cea subterana din str. Lucretiu Patrascanu, insa in urma unui amendament PNL, investitiile pot continua, informează Hotnews.

In imprumutul initial de 235 milioane lei sunt prevazuti pentru programul de reabilitare 64 milioane de lei, iar cu ajustarea de marti, suma totala ajunge la 170 milioane lei.

Proiectul parcarii subterane, pe doua niveluri de pe str. Lucreţiu Pătrăcanu, la intersecţie cu Aleea Barajul Iezeru, a fost propus de fostul edil al Sectorului 3, Liviu Negoita. Pentru parcajul cu o capacitate de 107 locuri, administratia locala era dispusa sa plătească 9,7 milioane de lei. În aceste condiţii, construcţia numai unui singur loc de parcare ar costa aproximativ 21.500 de euro, în medie, echivalentul unei maşini noi de lux achiziţionată acum de pe piaţă, dupa cum B365.ro a scris aici.

Parcarea supraterană, de pe str. Câmpia Libertăţii, între str. Baba Novac şi str. Liviu Rebreanu, vizavi de Parcul Titan, a fost de asemenea propusă de fostul primar Negoiţă. Construcţia parcajului a stârnit însă nemulţumirea mai multor locuitori din zonă care au acuzat că va fi distrus spaţiul verde din zonă, după cum B365.ro a scris aici. 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Sector 3 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii menţionat, parcarea este propiectată pentru un total 255 de locuri, din care 132 de locuri la parte şi 123 la etaj. Investiţia este estimată de autorităţi la suma de 3.522.894 euro. 

Fără finanţare rămâne şi complexul de nataţie de la Liceul Al.I. Cuza unde fostul edil Liviu Negoiţă intenţiona să construiască un bazin olimpic de opt culoare şi block-start-uri. Investiţia, estimată de autorităţile locale la 53,17 milioane lei a fost considerată prea mare de unii consilieri locali de la Sectorul 3. "Să spună domnul director de la Direcţia de Învăţământ cum este posibil ca un bazin de înot şi unul de sărituri să coste 12.600.000 euro", a remarcat Niţu Mihai, consilier local PSD Sector 3. 

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 3 care prevede ca 19 străzi să rămână fără canalizare iar alte 5 fără refacerea sistemului rutier pentru a direcţiona banii către reabilitarea termică a blocurilor nu a fost aprobat de consilierii locali, informează reprezentanţii Primăriei Sectorului 3. "Procedura de vot a fost incompletă. Proiectul de hotărâre cu amendamentele formulate (n.r. - de consilierii liberali) nu a mai fost supusă la vot", au explicat oficialii din administraţia locală. 

Etichete: canalizare, reabilitare termică, robert negoita, Sectorul 3

0/3 COMENTARII
eugen
02 aug 06:07
+0
VOTURI
-0
Asta se intampla cand ajunge proxenetul falimentar la primarie. Din cel mai frumos si curat sector, model pt celelalte sectoare, va ajunge jegul Bucurestiului. Daca asa a vrut majoritatea iar Liviu Negoita a crezut ca va castiga nefacand niciun fel de campania, in situatia asta ne aflam.
sthudentul
01 aug 12:54
+0
VOTURI
-0
Locul acestui individ este in puscarie cat mai repede!
Monica
01 aug 12:44
+0
VOTURI
-0
Acest om este cat se poate de iresponsabil. In urma campaniei agresive din sectorul 3, unde in fiecare seara strangea la coltul strazii toti batranii si consumatorii de bauturi alcoolice, a obtinut ceea ce a vrut: sa termine sectorul 3. Exemplu: De cand a reziliat ctr cu paza din parcul Iore, sunt numai gunoaie, seringi, sticle sparte si bineinteles nelipsitii pescari priceputi de pe marginea lacului... Concluzia? Oamenii normali sunt incet incet inlaturati.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE