2.000 de angajați STB, în șomaj tehnic. Viceprimarul Capitalei a făcut anunțulAurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a anunțat marţi că 2.000 de angajați din cadrul Societății de Transport București (STB) vor intra în somaj tehnic din cauza numărului redus de călători.

STB
STB

„Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum", a declarat Bădulescu.

Măsura a fost luată doar pe perioada stării de urgență

Pentru ceilalţi angajaţi programul de lucru se va reduce de la cinci la patru zile săptămânal, Bădulescu precizând că în aceste cazuri este vorba mai ales despre vatmani şi conducători de autobuze.

În prezent, STB lucrează cu 35% din parcul auto, a menţionat viceprimarul.

„Avem şi celelalte activităţi pe care le desfăşurăm în această perioadă, respectiv rutele de la Aeroportul Otopeni până în judeţele unde sunt centre de carantină, lucru pe care îl face STB împreună cu ISUBIF. Acolo avem implicate 40 de maşini pe zi, care fac aceste rute în toată ţara", a menţionat el.

Etichete: angajaţi, şoferi, somaj tehnic, stb

0/1 COMENTARII
Manole
22 apr 16:51
+0
VOTURI
-0
Dl. primar a procedat la o discriminare in cazul salariatilor care lucreaza 4 zile din 5: soferii si vatmanii stau acasa pe salariul intreg iar restul au contractele suspendate si zilele respective sunt fara plata. Cu asa zisul acord al sindicatelor, de fapt al liderilor de sindicat care nu au discutat cu angajatii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE