2/3 din bucureşteni, mândri că locuiesc în Capitală. În ce sector locuiesc cei mai mulţumiţi oameniUn sondaj efectuat de institutul de cercetare Sociopol arată că două treimi dintre bucureşteni se declară mândri de faptul că locuiesc în capitala ţării.

2/3 din bucuresteni, mandri ca locuiesc in Capitala. In ce sector locuiesc cei mai multumiti oameni (Foto aerosky.ro)
2/3 din bucureşteni, mândri că locuiesc în Capitală. În ce sector locuiesc cei mai mulţumiţi oameni (Foto aerosky.ro)

Aproape două treimi dintre bucureșteni (60%) se arată mândri că sunt locuitori ai celui mai mare oraș din țară.

"Nu identificăm variații semnificative de la un sector la altul în privința acestei întrebări ce măsoară gradul de mândrie la apartenența față de București, în general. Procentele variază însă semnificativ la mândria locală, de sector, de a locui într-un sector anume. Și de data aceasta sectoarele 1 și 3 se află pe primele poziții. Majorități semnificative, 81%, respectiv 78% dintre persoanele chestionate se declară mândre că locuiesc în sectoarele respective. Urmează locuitorii din sectorul 2, cu 68%, în timp ce un procent egal de bucureșteni din sectoarele 4 și 6 s-au declarat mândri că locuiesc acolo, 59%. În schimb, doar în sectorul 5 identificăm un nivel de mândrie locală mai scăzut de jumătate: 45%", subliniază institutul de cercetare sociologică citat de Agerpres.

Cercetarea sociologică a cuprins și un modul de evaluare a primarilor de sectoare. În cazul primului indicator utilizat în acest scop, cel al încrederii, edilul sectorului 3, Robert Negoiță, se situează pe primul loc în topul primarilor bucureșteni. Peste 50% din cei chestionați declară că au încredere în Robert Negoiță. Acesta este urmat în ierarhia încrederii de Cristian Popescu Piedone (48%), de Andrei Chiliman (45%), Neculai Onțanu (42%), Marian Vanghelie (31%). Pe ultimul loc se află primarul sectorului 6, Rareș Mănescu, 8% dintre locuitorii sectorului respectiv exprimându-și încrederea în acesta.

Întrebați cât de mulțumiți sunt de activitatea primarului de sector, 70% dintre locuitorii sectorului 3 sunt mulțumiți de activitatea lui Robert Negoiță la primărie. În continuarea ierarhiei, 64% dintre cei din sectorul 2 consideră că Onțanu a făcut o treabă bună, 54% dintre cei din sectorul 1 sunt mulțumiți de activitatea lui Andrei Chiliman, 40% din locuitorii din sectorul 4 sunt mulțumiți de Popescu Piedone. În sectorul 5, Marian Vanghelie adună doar 17% cetățeni mulțumiți de activitatea sa, în timp ce în sectorul 6, Rareș Mănescu acumulează doar 13%.

Potrivit cercetării citate, aproximativ o treime dintre bucureșteni cred că, per ansamblu, Capitala se îndreaptă către o direcție bună.

În comunicatul Sociopol se menționează că locuitorii din sectorul 1 (55%) și cei din sectorul 3 (58%) cred în majoritate că lucrurile merg în direcția bună în sectorul lor. La polul opus se situează cetățenii din sectorul 5, care consideră că acesta se îndreaptă către mai bine doar în proporție de 13%.

Întrebați cât de bine consideră că merg lucrurile în sectorul lor față de altele, cei din sectorul 3 consideră în proporție de 66% că în sectorul lor lucrurile merg mai bine decât toate celelalte. Potrivit Sociopol, la extrema cealaltă se află sectorul 5, unde doar 5% dintre locuitorii acestuia cred că lucrurile merg mai bine decât în celelalte.

În ceea ce privește felul în care bucureștenii consideră că s-au schimbat lucrurile la ei în sector în ultimul ciclu electoral, din 2012 și până acum, cetățenii sectoarelor 1 și 3 consideră, în proporții asemănătoare, de aproximativ două treimi (68%, respectiv 66%), că lucrurile s-au schimbat în bine. Urmează locuitorii sectoarelor 2 și 4 cu procente în jur de 50% evaluări pozitive. În cazul celor din sectoarele 5 și 6, doar un sfert dintre ei prezintă evaluări pozitive ale evoluției în timp (23%, respectiv 28%)

Sondajul Sociopol a fost realizat în luna martie (10-20 martie), pe 6 eșantioane distincte de câte 700 de persoane din fiecare sector al Capitalei, rezultând astfel o cercetare pe un eșantion de 4.200 de persoane. Rezultatele sunt reprezentative pentru populația adultă neinstituționalizată a fiecărui sector în parte, cu o marjă de eroare de plus/minus 3,8%, la un nivel de certitudine de 95%.

Etichete: bucureşteni, Bucureşti, mandri, oameni multumiti, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, sondaj Sociopol

0/2 COMENTARII
GENERALUL
31 mar 12:20
+0
VOTURI
-0
Si sigur, au facut sondajul printre oamenii de peste 55-60-65 de ani. Iar una din intrebari sigur a fost: "" Nu-i asa ca va place Negoiuta si e cel mai bun? "" ....
Secu
31 mar 07:37
+0
VOTURI
-0
Umbla o straveche vorba, ca prostu' pana nu e si fudul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE