20 de noi clădiri din Centru, pe lista imobilelor ce trebuie consolidate de Primăria BucureştiPrimarul general, Gabriela Firea, a declarat că, în mai puţin un an, Municipalitatea a demarat lucrări de consolidare şi reabilitare pentru nouă clădiri din centrul Capitalei şi că anul acesta va mai reabilita alte 20 de clădiri şi va pune în siguranţă 100 de imobile, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

20 de noi cladiri din Centru, pe lista imobilelor ce trebuie consolidate de Primaria Bucuresti
20 de noi clădiri din Centru, pe lista imobilelor ce trebuie consolidate de Primăria Bucureşti

"Accelerăm programul de consolidări al Primăriei Capitalei şi facem tot ce ţine de atribuţiile administraţiei locale, astfel încât anul acesta cât mai multe clădiri din centrul Capitalei să fie reabilitate: am alocat 10 milioane de euro din bugetul Municipalităţii pentru acest domeniu prioritar şi am înfiinţat entităţi clare care să acţioneze rapid şi eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări. Iată că una dintre companiile municipale atât de hulite de unii a reuşit, în mai puţin de un an, cât au reuşit alţii în zece!", a spus Firea.

Ea a precizat că se lucrează la nu mai puţin de nouă clădiri care necesitau reparaţii urgente, alte trei fiind în etapa finală de pregătire a documentaţiilor.

"Totodată, pentru alte 20 de clădiri se întocmeşte documentaţia pentru expertizarea şi proiectarea lucrărilor de intervenţie/ consolidare. Mai mult decât atât, la începutul anului am demarat deja şi un alt program prin care se vor pune în siguranţă încă 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare", a afirmat Firea.

Lucrările de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare la nouă clădiri au fost demarate de PMB, prin Compania Municipală Consolidări.

În această perioadă au început lucrările la patru clădiri situate în: strada Bărăţiei nr. 50, Calea Moşilor 215 E, str. Mătăsari nr. 44 - 260 şi str. Lipscani nr. 75.

De asemenea, sunt deschise şantiere la alte cinci clădiri, dintre care patru sunt situate pe str. Blănari nr. 2, nr. 6, nr. 8 şi nr. 10 şi reprezintă imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870.

Cea de-a cincea clădire e un imobil monument istoric din str. Franceză nr.30, cu 2 etaje, plus mansardă, cu o suprafaţă de 2.622 mp.

Alte trei imobile s-au preluat, în urma unei hotărâri de Consiliu, de la AFI, pentru reabilitare şi consolidare: unul de 5 etaje din str. Biserica Enei nr. 14 - s-au întocmit documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire şi s-au făcut demersurile, împreună cu Serviciul Spaţiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a muta, în perioada imediat următoare, proprietarii în locuinţele de necesitate situate în Piaţa Naţiunilor Unite; un alt imobil de 4 etaje din str. Spătarului 36 - s-au întocmit documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire şi se efectuează toate demersurile, împreună cu Serviciul Spaţiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a muta proprietarii în locuinţele de necesitate situate în Piaţa Naţiunilor Unite; clădirea de 6 etaje din str. Ştirbei Vodă nr. 20 este în stadiul de reactualizare a proiectului, prin Compania Trustul de Clădiri Metropolitane (care are ca obiect de activitate şi proiectarea).

De asemenea, în cadrul programului demarat la începutul acestui an se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. Este vorba despre acele clădiri ale căror elemente reprezintă un pericol pentru trecători (balcoane, elemente ornamentale, tencuiala, acoperiş etc).

În prezent, se lucrează pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de intervenţie şi, după punerea în siguranţă a acestor clădiri, urmează realizarea expertizelor şi a proiectelor de consolidare, se mai arată în comunicat.

Etichete: consolidare clădiri, consolidare imobile centrul Capitalei, Gabriela Firea, Primăria Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE