200 de jandarmi la GayFest



GayFest (Foto: totb.ro)
GayFest (Foto: totb.ro)

Parada se va desfăşura pe traseul: B-dul Unirii - Piaţa Constituţiei - B-dul Libertăţii (Parc Izvor).

Participanţii se vor aduna, începând de la ora 17:00, pe bd. Unirii, pe sensul de mers spre Piaţa Constituţiei, la 200 de metri de Piaţa Regina Maria pentru a participa la Marşul pentru Diversitate, iniţiat de Fundaţia Accept. La acest marş vor participa mai mulţi membri ai minorităţilor sexuale.

Între orele 16:30 – 19:00, traficul rutier va fi restricţionat pe:

- bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Splaiul Independenţei;

- bd. Unirii, între bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei (Bd. Libertăţii);

- bd. Naţiunile Unite între str. Haşdeu şi Piaţa Naţiunile Unite.

În aceeaşi zi, în intervalul orar 11.00-14.00, va avea loc şi Marşul pentru Normalitate, organizat de Noua Dreaptă, organizaţie care nu agreează minorităţile sexuale. Marşul pentru Normalitate se va desfăşura pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Unirii, activitate la care organizatorul anunţă participarea a aproximativ 300 de persoane.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul celor două manifestaţii, peste 200 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică pe traseele de deplasare ale participanţilor şi în zonele aglomerate.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:

- persoanele din zonă şi participanţii la aceste activităţi trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine;

- să evite implicarea în conflicte de orice natură;

- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Etichete: Bucureşti, gayfest, jandarmi, parada

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h