200 de plângeri penale au fost depuse după violenţele de la protestul din 10 augustPrim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a anunţat miercuri că au fost depuse aproape 200 de plângeri penale la Parchet, după intervenţia în forţă a Jandarmeriei, la protestul din data de 10 august din Piaţa Victoriei.

Incident protest Piata Victoriei
Incident protest Piața Victoriei

 

"192 de plângeri au fost înregistrate. Ultimele dintre ele, astăzi", a declarat prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, citat de news.ro. Ulterior au mai fost depuse şi alte plângeri.

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului Diasporei de vineri din Piaţa Victoriei.

Parchetul General a anunţat marţi că procurorul general Augustin Lazăr a dispus preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente din Piaţa Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

Etichete: plângere penală, proteste, proteste București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE