200 noi cazuri de rujeolă, confirmate. Unde au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviriPeste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, în acest sezona numărul total al cazurilor ajungând la 11.784.

200 noi cazuri de rujeola, confirmate. Unde au fost inregistrate cele mai multe imbolnaviri
200 noi cazuri de rujeolă, confirmate. Unde au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviri

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în săptămâna 26-30 martie, au fost raportate încă 215 cazuri noi de rujeolă, în 20 de judeţe şi în municipiul Bucuresti.

Cele mai multe cazuri, respectiv 57, s-au înregistrat în Bacău, iar număr mare de îmbolnăviri a mai apărut în judeţele Prahova (26), Constanţa (21), Neamţ (19), Vrancea (11).

S-au mai înregistrat câte 11 cazuri în Iaşi şi Olt. Numărul total de cazuri confirmate de la debutul epidemiei a ajuns la 11.784, din care 45 de decese. "Un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/infirmare în judeţul Constanta", au precizat specialiştii CNSCBT.

Cele mai multe decese provocate de rujeolă sunt în judeţul Timiş, respectiv 9. S-au mai înregistrat decese în judeţele Arad (6), Dolj (7), Bacău (4) câte trei în Caraş-Severon şi Neamţ şi câte unul în judeţele Bihor, Braşov, Calaraşi, Cluj, Ialomiţa, Iasi, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Galati, Mures şi Bucureşti.

Etichete: deces rujeolă, imbolnavire rujeola, rujeolă, vaccin ror

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h