2015, unul dintre cele mai călduroase Crăciunuri de când se fac măsurători meteoAcest Craciun va ramane in memorie ca unul dintre cele mai calduroase din istorie, termometrele indicand temperaturi-record in Europa, dar si in America, relateaza Le Figaro, preluat de Mediafax.

2015, unul dintre cele mai calduroase Craciunuri de cand se fac masuratori meteo
2015, unul dintre cele mai călduroase Crăciunuri de când se fac măsurători meteo

Meteo-France a prognozat pentru vineri temperaturi minime cuprinse intre 5 si 10 grade Celsius si maxime intre 11 si 15 grade in partea de nord a Frantei sau de 14-19 grade in sud. Aceste temperaturi sunt in medie cu 8-10 grade mai mari decat mediile anuale si se situeaza la niveluri-record pentru perioada de Craciun.

"Este cel mai cald (Craciun) din Franta de la inceputul masuratorilor meteo si, fara indoiala, nu a mai existat o luna decembrie atat de calda la Paris din 1658", a declarat pentru Le Parisien meteorologul Frederic Decker, de la Meteonews.fr.

Temperaturile sunt la fel de ridicate in restul Europei, dar si dincolo de Atlantic. Joi, s-au inregistrat 22,2 grade Celsius la New York, o temperatura care nu s-a mai masurat intr-o zi de 24 decembrie din 1871. In aceste conditii, turistii s-au plimbat prin Manhattan imbracati in tricouri, iar o artista canta pe strada purtand doar un costum de baie.

La Londra, trecatorii au profitat de asemenea de caldura si s-au intins pe iarba in parcuri. De altfel, in Marea Britanie narcisele deja au inflorit, fara ca macar sa fi inceput iarna.

In statiunile montane din Germania si Franta, zapada poate fi vazuta doar pe mici portiuni, astfel ca pasionatii de schi nu pot practica sportul preferat, intrucat instalatiile de zapada artificiala nu fac fata pe temperaturi de aproape 15 grade Celsius.

Unele persoane au stat la soare in parcul Villa Borghese din Roma sau pe plaja Alimos din apropiere de Atena.

Si la Moscova a fost cald, astfel ca oamenii se plimbau fara caciula prin Piata Rosie, in conditiile in care joi au fost masurate 10 grade Celsius, un record pentru Ajunul Craciunului.

Sursa: Hotnews

Etichete: 2015, cel mai calduros craciun, Crăciun, masuratori meteo

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE