Încă 210 blocuri din Bucureşti intră în reabilitare termică. VEZI DACĂ EŞTI PE LISTĂPrimăria Sectorului 1 intenţionează să reabiliteze termic un număr de 210 blocuri, amplasate în cartierele Aviaţiei, Băneasa, Dorobanţi, Perla, Gara de Nord, Floreasca şi Romană. În text găsiți și listele cu blocuri ce vor intra în reabilitare în alte sectoare.

210 blocuri din Sectorul 1 intra in reabilitare termica
210 blocuri din Sectorul 1 intră în reabilitare termică

În acest sens, la ultima şedinţă desfăşurătă în luna august, Consiliul Local Sector 1 a aprobat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi costurilor de anvelopare. Potrivit deciziei aleşilor locali, pe lista blocurilor cuprinse în programul de reabilitare termică se află un număr de 210 imobile din cartiere precum Bucureştii Noi, Griviţa, Aviaţiei, Băneasa, Floreasca, Dorobanţi, Gara de Nord şi Romană. Lista completă poate fi consultată aici. 

Citește și 10.000 de locuinţe din Capitală intră în reabilitare termică, din august, în Sectorul 4.

Blocuri reabilitate în Sectorul 2.

Ce blocuri se reabilitează în Sectorul 3, anul acesta. VEZI DACĂ EȘTI PE LISTĂ

Careeste situația în Sectorul 6

Costurile de reabilitare termică, în sumă de 523.763.000 de lei (116 milioane euro), vor fi suportate integral de administraţia locală care a preluat inclusiv cota de 20% ce revenea asociaţiei de locatari. 

În septembrie 2011, Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman, a contractat un credit de 125 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fiind cel mai mare împrumut luat de o administraţie locală pentru reabilitare termică. După cum a precizat atunci edilul, banii de la BEI ar fi acoperit costurile de anvelopare pentru 365 de blocuri, lucrările urmând să fie gata până la sfârşitul anului 2013

La începutul acestui an, Chiliman anunţa că 300 de blocuri din Sectorul 1 vor fi reabilitate termic, pentru investiţii fiind alocate aproximativ 600 de milioane de lei, echivalentul a 40% din bugetul local. În acelaşi timp, cele patru parcări subterane promise de edil, cu aproape 900 de locuri, au fost puse în stand-by după cum B365.ro a scris aici. 

Primarul Sectorului 1 şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a extinde programul de reabilitare termică şi la case spunând că "nu putem fi pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă". Pentru a putea pune în practică acest proiect însă ar fi nevoie de schimbarea legislaţiei în domeniu

Citeşte pe B365.ro şi despre Primul cartier care va fi reabilitat termic în totalitate şi Care este prima stradă din Bucureşti unde vor fi anvelopate toate locuinţele

Etichete: Andrei Chiliman, anvelopare, Banca Europeană de Investiţii, împrumut BEI, listă blocuri, promo, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 1

0/12 COMENTARII
sectoristu
18 oct 12:28
+0
VOTURI
-0
In sectorul 5 se fac reabilitari, dar listele sunt "secret de serviciu" ca si spaga ceruta pentru inscrierea pe ele...
ALEX47
17 sep 11:17
+0
VOTURI
-0
PRIMARUL VANGHELIE A PROMIS "PE TOATE PANOURILE PUBLICITARE" DE LA LOCALE , CA VA REABIULITA TOATE BLOCURILE SECT.5 , PE LISTA NU APAR ...
DE CE SE CONTINUA CU MINCIUNILE ???
Preduna Vasilica
04 sep 17:35
+0
VOTURI
-0
Am avut o mare bucurie azi cand am vizualizat lista cu imobilele care se vor anvelopa in 2013, ca Bocul din Cal.Grivitei nr 405 in care locuiesc din 1964 se regaseste in lista. Am avut si am mare incredere in Dl Chiliman care intotdeauna si-a respectat promisiunile si deaceea i-am dat votul cu mare drag. Intregii echipe cu care lucreaza multa sanatate si realizarea proiectelor.
Melania
30 aug 11:38
+0
VOTURI
-0
Ma bucur sa vad ca domnul Chiliman continua acest proiect, confirmand increderea cetatenilor. In continuare, pare a fi singurul care intelege importanta investitiilor.
casuta cu ponei
30 aug 01:55
+0
VOTURI
-0
pe ce criteriu se aleg blocurile care se reabiliteaza??
Bogdan
29 aug 20:45
+0
VOTURI
-0
Informatiile pentru sectorul 6 sunt pe site-ul primariei, sunt cat se poate de publice:
http://www.primarie6.ro/imobile-care-au-dosar-depus/
http://www.primarie6.ro/imobile-care-au-dosar-aprobat/
http://www.primarie6.ro/lista-privind-programarea-lucrarilor/
Florin
29 aug 16:26
+0
VOTURI
-0
Las ca nici Ontanu nu e mai bun. Le face numai p alea de la styrada ca sa poata scoate ochii oamenilor ca face ceva. Face pe dr acu !
BAU
29 aug 15:34
+0
VOTURI
-0
pentru cei care inca nu stiu, primaria sectorului 6 are la dispozitie un site pe care veti gasi informatiile referitoare la reabilitare (documente necesare, blocuri incluse in program, etc). cu o simpla cautare pe "goagal" gasiti site-ul primariei.
succes !
gaby
29 aug 15:17
+0
VOTURI
-0
si sectorul 5 nu face reabilitari ori tiganul de vanghelie nu face nimic
Elena Soare
29 aug 15:01
+0
VOTURI
-0
Se pare ca Andrei Chiliman se tine de cuvant. Nu degeaba a fost votat de 70% din locuitorii sectorului 1.
Alina
29 aug 12:15
+0
VOTURI
-0
Sectorul 6 nu face parte din bucuresti?Aici nu se fac reabilitari?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE