23 de MANDATE DE ADUCERE,într-un dosar de spălarea banilor prin firme "fantomă" cu produse din carneÎn această dimineaţă, peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova şi pun în executare 23 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălarea banilor.

23 de MANDATE DE ADUCERE,intr-un dosar de spalarea banilor prin firme "fantoma" cu produse din carne (Foto da.zf.ro)
23 de MANDATE DE ADUCERE,într-un dosar de spălarea banilor prin firme "fantomă" cu produse din carne (Foto da.zf.ro)

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

În urma documentării activităţii infracţionale a bănuiţilor a rezultat faptul că, în perioada 2011 – 2014, aceştia au desfăşurat acte de comerţ intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României, către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăţi comerciale de tip "fantomă".

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la peste 21.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Etichete: dosar spalarea banilor, mandate aducere, produse din carne, societati fantoma

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE