Alte 231 de blocuri din Bucureşti vor fi reabilitate termic, gratuit, anul acesta. VEZI LISTELEPeste 10.000 de familii din Sectorul 6 al Capitalei vor scoate mai puţini bani din buzunar la întreţinere, în această iarnă, în condiţiile în care până la sfârşitul anului urmează să fie finalizate lucrările de reabilitare termică la un număr de 231 de blocuri. În text, găsiți și blocurile din celelalte sectoare ce vor fi reabilitate termic.

230 de noi blocuri din Bucuresti vor fi reabilitate termic pana la sfarsitul anului
230 de noi blocuri din Bucureşti vor fi reabilitate termic până la sfârşitul anului

Primăria Sectorului 6 şi-a propus ca, până la sfârşitul anului, să fie reabilitate termic 273 de blocuri. Până în prezent, au fost licitate două din cele trei contracte subsecvente de anvelopare, care cuprind un număr de 231 de blocuri. Listele de blocuri incluse în programul de reabilitare termică au fost aprobate în mai multe şedinţe de Consiliu Local Sector 6, în mandatul fostului edil, Cristian Poteraş, şi pot fi găsite aici: lista de pe 24 mai 2012, lista de pe 4 aprilie 2012, lista de pe 27 martie 2012 şi lista de pe 27 octombrie 2011.  

Valoarea totală a celor două contracte subsecvente se ridică la suma de 490.193.110,64 lei, conform datelor centralizate de administraţia locală. 

Pentru cel de-al treilea contract subsecvent, cu un număr de aproape 40 de blocuri, lucrările ar urma să înceapă în primăvara 2013. "Vom organiza o nouă licitaţie, la finalul acestui an, în care vom stabili noi preţuri pentru lucrările de anul viitor. În funcţie de proiecţia bugetară, urmează să mai fie reabilitate termic încă 300-400 de blocuri în 2013", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu care a adăugat că, în anul 2009, au mai fost reabilitate termic un număr de 27 de blocuri. 

Ţinând cont că, în Sectorul 6 există în jur de 1.770 de blocuri, după cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, rezultă că până la finalul anului curent vor fi anvelopate circa 15% din imobile. 

Scandal din cauza reabilitării termice

Înainte de alegerile locale, fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, a fost acuzat în repetate rânduri de consilierii USL, aflaţi atunci în opoziţie, că se plăteşte prea mult pentru reabilitarea termică a blocurilor, în unele cazuri preţurile fiind cu 60% mai mari faţă de standardele de cost unor firme apropiate PDL precum Cel mai adesea, anvelopările blocurilor din Sectorul 6 sunt efectuate de firme apropiate PDL, precum Delta ACM, Tehnologica Radion şi Straco. Detalii despre scandalul celui mai mare "tun" al anvelopării - 15.000 de euro pentru un singur apartament găsiţi aici. În replică, ex-edilul a explicat atunci că depăşirea standardelor de cost este cauzată de o nouă obligativitate legislativă, respectiv închiderea balcoanelor cu termopan, ceea ce creşte costurile administraţiei locale.  

Bucureştenii care au plătit echivalentul a 20% din costul reabilitării termice, respectiv contribuţia asociaţiei de proprietari, vor primi banii înapoi. O astfel de decizie a fost luată de consiliile locale ale sectoarelor 3 şi 6. 

Potrivit specialiştilor, locatarii din blocurile reabilitate termic plătesc, în sezonul rece, aproape jumătate din factura la întreţinere a celor care care locuiesc în imobile vechi, neanvelopate. 

Vezi aici ce blocuri vor fi reabilitate termic şi în alte sectoare din Bucureşti

Etichete: anvelopare, blocuri, Bucureşti, Capitală, Cristian Poteraş, liste, promo, rareş mănescu, reabilitare termică, scandal, Sectorul 6

0/5 COMENTARII
sorin
17 Sep 19:37
+0
VOTURI
-0
PENTRU TARANUL "DISCRIMINAT".
Ba, reabilitarea terminca gratuita a blocurilor din Bucuresti se face de catre Primaria Municipiului Bucuresti sau de catre Primariile de sector DIN BUGETUL LOR, adica din taxele platite de catre noi, bucurestenii. Pricepi? Animalule. Contribuie si tu cu consatenii tai la buget si apoi cere Primariei de la tine de pe islaz sa-ti reabiliteze cocina din chirpici. Ai inteles? Platesti? Contribui? Primesti si ceva in schimb de la Primarie. Esti asistat? Bei pana cazi in sant? Esti evazionist si puturos? Asteapta ca veni noi, bucurestenii sa iti reabilitam cotineata "GRATIS". Putoare.
sacalul
17 Sep 18:28
+0
VOTURI
-0
Ziaristii lui peste prajit! Spuneti in titlu, in data de 17 septembrie 2012: "Alte 231 de blocuri vor fi reabilitate in sectorul 6 anul acesta". Nu este vorba despre ALTE blocuri ci de cele care au fost reabilitate pana acum. Lucrarile s-au terminat. Cele 231 sunt blocurile DEJA reabilitate. Nu se mai face nici unul in plus anul acesta. Nu mai dezinformati!
Discriminare
17 Sep 16:50
+0
VOTURI
-0
Poate le spune cineva astora ca sunt si alte orase in tara. Nu e nevoie sa se bage toti banii in capitala, iar restul raman iar fara bani. In alte orase nu se face gratis, fiecare isi face cum poate si cine poate. Daca astia sunt asa cu nasul pe sus si asa bogati fata de provincie sa-si faca singuri. Iar noi astia mai sarantoci din provincie sa avem parte de gratuitate.
ala
17 Sep 15:16
+0
VOTURI
-0
Poate ii spune cineva lui Ontanu sa faca si blocurile care nu sunt la strada si unde nu-si poate face reclama. Magarul !
Adrian S
17 Sep 15:13
+0
VOTURI
-0
Piedone a uitat de promisiunile din campanie. Ca sa vada toata lumea ce mare hot e acest gras nenorocit. Il lauda lumea ca a facut briz-bris-uri si or sa tremure la iarna in case.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE