Clădirile din Capitală vor fi reconsolidate cu proprietarii în interior, anunţă primarul Răzvan SavaPrimarul general interimar Răzvan Sava a anunţat că un număr de 24 de clădiri din Bucureşti vor fi reconsolidate, iar alte patru imobile şi zece policlinici sunt în curs de consolidare, pentru prima dată încercându-se ca lucrările să fie efectuate cu locatarii în interior. 

24 de cladiri din Capitala vor fi reconsolidate, anunta primarul Razvan Sava
24 de clădiri din Capitală vor fi reconsolidate, anunţă primarul Răzvan Sava

"Am solicitat să se aplice noile tehnologii, în care să nu mai fie nevoie ca proprietarul să părăsească apartamentul, să se poate face consolidarea cu proprietarul în interiorul apartamentului, astfel încât să putem să avem o eficiență mai bună în ceea ce privește consolidarea clădirilor", a spus edilul, după ședința CGMB.

Potrivit Agerpres, el a menționat că lucrările care se vor realiza sunt "în curs de ridicare pe SEAP, Sistemul Electronic de Achiziții Publice". Primarul a menționat că nu a fost comunicată încă oficial suma care va reveni clădirilor din București, din totalul de 25 de milioane de lei alocați de către Guvern la nivel național. Totodată, el și-a exprimat speranța că lucrările vor începe cât mai curând, în condițiile în care în București există 170 de clădiri declarate pericol public.

Primăria Bucureşti a actualizat marţi, 29 februarie, lista cu imobilele expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic. Numărul clădirilor cu risc seismic de gradul I, care prezintă pericol public, a rămas neschimbat (181), însă lista clădirilor încadrate la risc seismic de gradul I cuprinde 174 de imobile. În ultima actualizare, cea de pe 9 februarie, erau trecute 176.

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic, actualizată pe 29 februarie, AICI. 

Ultima actualizare fusese realizată pe 9 februarie, când în listă au fost incluse două librării. Detalii, aici.

CITEŞTE ŞI Povestea celei mai vechi clădiri cu bulină roşie din Bucureşti. "Evaluarea s-a făcut la mişto!" FOTO

Pe Calea Victoriei, la numărul 52, chiar în Pasajul Englez, există o clădire veche de peste un secol şi jumătate. Potrivit listei clădirilor încadrate în Clasa I de Risc Seismic, aceasta este cea mai veche clădire locuită de persoane fizice şi poate chiar cea mai periculoasă. Cu toate acestea, unul dintre locatari, spune că nu se teme de prăbuşirea ei, considerând că fundaţia din "cărămizi olteneşti" este de cea mai bună calitate.

Guvernul ia în calcul modificarea legislației actuale, care impune ca un imobil care poate cădea la cutremur să nu poată fi consolidat decât cu acordul tuturor proprietarilor, astfel încât avizul pentru începerea lucrărilor să fie obținut mai ușor, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

 

Etichete: Bucureşti, Primăria Capitalei, razvan sava, reconsolidare cladiri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h