24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, a fost declarată ZI LIBERĂCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind declararea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române ca zi liberă nelucrătoare.

24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane, a fost declarata ZI LIBERA
24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, a fost declarată ZI LIBERĂ

Proiectul de lege depus de mai mulţi parlamentari PSD modifică alineatul 1 al articolului 139 din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii.

Astfel, data de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române este declarată zi nelucrătoare adăugându-se celorlalte sărbători legale - 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun.

Codul Muncii mai prevede şi două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Iniţiativa legislativă a fost respinsă de Senat şi nu a fost sprijinită de Guvern în plenul Camerei Deputaţilor. Legea merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Etichete: 24 ianuarie, zi liberă, zile libere romani

0/1 COMENTARII
alex
07 sep 07:54
+0
VOTURI
-0
pacat ca hotelul Concordia din centrul istoric Bucuresti (locul unde s-a semnat Unirea Mica) este lasat in paragina. Se pare ca este detinut de un italian care refuza sa bage un ban in cladirea aia.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE