25 de ani de închisoare - pedeapsă posibilă pentru Elena Udrea, doar în dosarul Gala ButeElena Udrea riscă să își petreacă foarte mulți ani în pușcărie, dacă judecătorii vor fi foarte drastici. Vorbim de o posibilă pedeapsă maximă de 25 de ani doar în cazul Gala Bute, dar Elena Udrea mai are și alte dosare pe rol. 

Rechizitoriu DNA: Udrea a cumparat o geanta ce costa intre 50.000 si 100.000 de dolari
Rechizitoriu DNA: Udrea a cumpărat o geantă ce costa între 50.000 și 100.000 de dolari
Foto: ziuanews.ro

Elena Udrea are mai multe capete de acuzare în Dosarul Gala Bute: trei de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la fraudare de fonduri europene. Pentru toată lista de acuzaţii, Elena Udrea riscă până la 25 de ani în spatele gratiilor, informează Libertatea.

Cel puţin aşa arată un calcul al posibilei condamnări pe care fostul ministru ar putea- o primi, folosind limitele maxime a pedepselor prevăzute de Codul Penal pentru infracţiunile reţinute în sarcina sa: 12 ani pedeapsa cea mai mare (pentru luare de mită), plus un spor de o treime din suma celorlalte - 38 de ani şi 6 luni (24 de ani pentru celelalte două infracţiuni de luare de mită, 7 ani pentru abuz în serviciu şi 7 ani şi 6 luni pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene), adică 12 ani şi 8 luni.
Pedeapsa rezultantă: 24 de ani şi 8 luni! Acesta este un calcul ipotetic, decizia aparţinând însă judecătorilor. Alături de Elena Udrea, în faţa instanţei vor ajunge şi oamenii săi de încredere - Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Rudel Obreja şi Ana-Maria Topoliceanu.

Elena Udrea este vizată de trei dosare, până acum, instrumentate de DNA: Primul este acela al licenţelor Microsoft, în care este suspectată că ar fi primit 500.000 de euro mită pentru a-l scăpa de acuzaţii pe un om de afaceri, iar al doilea dosar este cel în carea fost trimisă în judecată pentru corupţie legată de organizarea Galei Bute.
Un al treilea caz fost deschis ca urmare a separării lui de cel trimis în instanţă. Aici, fosta şefă de la Turism este acuzată de spălare a banilor şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

DNA: Udrea a cumpărat cu bani cash o geantă ce costa între 50.000 și 100.000 de dolari. FOTO

Etichete: abuz în serviciu, DNA, Elena Udrea, închisoare, mită, pedeapsă

0/5 COMENTARII
elena
31 oct 13:44
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
MIRCEA
12 sep 20:26
+0
VOTURI
-0
nasol nu o sa mai aiba timp sa-i cheltuie
dsadasd
26 aug 16:14
+0
VOTURI
-0
Ciudat..pt vreo 2 milioane Gigi Becali a facut parnaie 1 an si 10 luni
BRAVOOO
04 iun 21:09
+0
VOTURI
-0
Ca e banuita UDREA,se stie si se tot separa dosare,apar suspiciuni,apare un jegos care-zice el-ca ar fi dat o punga(de ce nu un sac?)cu bani-dar e singurul care stie citi erau(ce caraus numara banii,sinteti prosti?)-dar inregistrari/filmari clare-nimic-doar ce da unul sau alta pe goarna(e si normal,cu cit declari mai mult despre cineva,cu atit mai usor scapi tu,chiar daca ai fost-pe bune-un evazionist,spagar si mituitor)!
Dar ceva despre tiganu' de VICTORAS,care i-a scutit pe kazahii de la KAZ MUNAI GAS de un maruntis de peste 700 mil.euro(datorie catre stat),doar printr-o HG sau ceva despre MANECHIN CALIN,care a donat STIERLING-ului platoul marin?
NIMPHA DIN PLESHCOI
29 apr 11:29
+0
VOTURI
-0
Sa-i dea si mai mult,ca-i superoferta !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h