25 milioane de lei de la Guvern pentru consolidarea clădirilor cu RISC SEISMIC, în 2016Guvernul a aprobat, miercuri, Programul de acțiune pentru 2016 privind proiectarea și executarea lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinație de locuință multietajată. Astfel, Executivul alocă în acest an 25 de milioane de lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

25 milioane de lei de la Guvern pentru consolidarea cladirilor cu RISC SEISMIC, in 2016 (Foto ziarullumina.ro)
25 milioane de lei de la Guvern pentru consolidarea clădirilor cu RISC SEISMIC, în 2016 (Foto ziarullumina.ro)

"E vorba de un program care cuprinde 80 de clădiri, dintre care 66 sunt clădiri renominalizate din programul de acțiune din 2015. Alte 14 sunt clădiri nou intrate în acest program. Pentru 33 dintre aceste clădiri va fi elaborată documentația tehnico-economică, alte 47 vor beneficia de actualizarea documentației. 25 de milioane de lei este alocarea bugetară pentru acest program pentru 2016", a spus Dan Suciu, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI LISTA clădirilor cu risc seismic din Bucureşti ce ar urma să fie consolidate în 2016

El a precizat că unele proiecte sunt complexe. "Trebuie spus că acest mecanism de susținere a reabilitării nu a funcționat prea bine până acum. (...) Adică rezultatele sunt strălucitoare, dar cam lipsesc. E important ca acest program să pornească cu adevărat și aceasta este miza adevărată. De altfel, și construcțiile alocate pentru acest an sunt majoritatea reportate de anul trecut, nu a început mare lucru. (...) E nevoie de un sprijin consistent al autorităților locale", a afirmat Dan Suciu, precizând că majoritatea clădirilor respective sunt în București, dar există astfel de imobile și în alte localități din țară.

Programul este elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului București și ale consiliilor județene, avizate de Comitetul Municipiului București, respectiv de comitetele județene pentru situații de urgență și, ulterior, de Comisia Națională de Inginerie Seismică, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. 

Potrivit proiectului, un număr de 62 de clădiri de locuit multietajate din Bucureşti, dintr-un total de 80 la nivel de ţară, încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, sunt incluse în programul din 2016 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic. 

Etichete: 2016, alocare Guvern, clădiri cu risc seismic, cladiri risc seismic bucuresti, consolidarea clădirilor cu RISC SEISMIC

0/7 COMENTARII
Nume*
26 Apr 15:55
+0
VOTURI
-0
Wonderful merchandise from you, man. Install Extensions » Solnnagbmogs We have understand the stuff previous to and you are just incredibly excellent. I actually like everything you have obtained here, certainly like everything you are declaring and just how you declare it. You ensure it is entertaining and you still maintain to preserve it wise. I are unable to wait to learn far additional from anyone. This is really a terrific Deploy Plugins » Somnangblogs data. http://ftqpxi.com [url=http://kxuruciyt.com]kxuruciyt[/url] [link=http://xlshlrvqjex.com]xlshlrvqjex[/link]
Nume*
26 Apr 09:05
+0
VOTURI
-0
Homo, ¿verdad que sí?.Ale, el problema es poner de acuerdo a mucha gente es como decía Parmenio, "más difícil que arriar a un houregrimo".Methos, gracias por la visita...
Nume*
25 Apr 22:44
+0
VOTURI
-0
>hat SP: STRANGE ADVENTURES would’ve been soooooo much more interesting if it didn’t have Giella’s smothering inks all over practically every story. It’s almost heartbreaking to see wonderful pencils by Kane, Infantino and Greene drowned out by Giella’s inks.< Too true. With guys like Frank Giacoia and Bernard Sachs (the unsung hero of Mike Seo2#sky&w8k17;s time on JLA in my humble opinion) standing in the wings why mess around like that? Andy http://fzgrnyceumg.com [url=http://tfodewgjaa.com]tfodewgjaa[/url] [link=http://imdabrjwyd.com]imdabrjwyd[/link]
Nume*
25 Apr 14:16
+0
VOTURI
-0
Home run! Great sliuggng with that answer!
Nume*
23 Apr 07:37
+0
VOTURI
-0
Great common sense here. Wish I'd thuhgot of that.
Mocanu
30 Mar 21:23
+0
VOTURI
-0
Dar pentru cladirile publice care sunt pericol public nu sunt bani ?
https://www.youtube.com/watch?v=uK3RoCVPTvE
pif
30 Mar 21:15
+0
VOTURI
-0
pacat ca monumente istorice ca Teatrul Foarte Mic, cladirea ministerului agriculturii sau cladirea muzeului national de istorie a Romaniei sunt lasate sa se prabuseasca. In Bucuresti numeri pe degete astfel de cladiri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE