285 de chiriaşi de lux la RA-APPS: Elena Ceaușescu şi Cotabiţă,jurnalistul Florian Bichir, pe listăPremierul Victor Ponta a anunţat că, miercuri, va este publică lista chiriaşilor de lux din apartamentele şi vilele de protocol aparţinând RA-APPS, precum şi chiriile pe care aceştia le plătesc. 

285 de chiriasi de lux la RA-APPS
285 de chiriaşi de lux la RA-APPS

Printre personalităţile care locuiesc cu chirie la RA-APPS se află Ion Ţiriac (26.897 euro), Sorin Dragnea, Adrian Severin (790 euro pentru un apartament de 4 camere), Elena Ceauşescu, cumnata dictatorului Nicolae Ceauşescu - 561 euro, Gabriel Cotabiţă, Rodica Mandache, Andrei Marga (2.100 euro) Dan Nica, Daniel Funeriu, Andrei Păunescu, Nicolae Văcăroiu, ultimul dintre acesta având o chirie lunară de 1074 euro. 

Deşi nu mai au funcţii publice, Mircea Geoană, Adrian Severin, Şerban Nicolae, Joiţa Tănase, Mioara Roman şi Gelu Voican Voiculescu ocupă de ani de zile vile sau apartamente ale statului. Acesta sunt destinate, în principiu, celor cu demnităţi publice şi care nu au o locuinţă în Bucureşti.

Jurnalistul Florian Bichir locuieşte cu chirie într-un apartament al RA-APPS-ului, fiind membru în cadrul Colegiului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Apartamentul pentru care Bichir plăteşte suma de 570 de lei are aproape 120 de metri pătraţi, fiind împărţit în patru camere şi una de serviciu.

Citeşte şi Cum şi-a scăpat Mioara Roman vila de la Sinaia de sechestru, în ciuda cdatoriilor enorme la RA-APPS. 

Chiar dacă mai are două apartamente în Bucureşti şi bijuterii de 850.000 de euro, iubita primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie - Oana Mizil, ţine de asemenea cu dinţii de vila RA-APPS. 

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna aceasta că numărul locuinţelor de serviciu ale Regiei Protocolului de Stat ar trebui redus la 20-50 de apartamente pentru demnitari, la care să se adauge încă zece vile de protocol pentru şeful statului, preşedinţii Parlamentului şi prim-ministru, iar restul activelor să fie vândute.

Premierul Ponta a anunţat că Guvernul va prezenta public, pe pagina de internet, lista completă a tuturor persoanelor care ocupă o locuinţă a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi, în funcţie şi de reacţii, va decide dacă sunt prea mulţi chiriaşi sau dacă nivelul chiriei este prea mic.

La finele anului trecut, Guvernul a extins lista beneficiarilor de locuinţe de serviciu, stabilind ca din această categorie să facă parte inclusiv şefii de departamente, adjuncţii secretarilor generali şi directorii generali din administraţia centrală.

Modificarea a fost decisă de Guvern prin ordonanţă de urgenţă aprobată în prima şedinţă după votul de învestitură.

Etichete: Bucureşti, Dan Nica, funeriu, locuinte raapps, mioara roman, mircea geoana, Oana Mizil, RA-APPS, Țiriac

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE