3.000 de pelerini s-au rugat, duminică, la icoana făcătoare de minuni adusă în CapitalăDuminică a fost o zi plina de incarcatura spirituala pentru credinciosii ortodocsi. Peste 3.000 de pelerini si zeci de preoti au participat in gradina Icoanei la o slujba speciala de sfintire a icoanelor, organizată în Duminica Ortodoxiei.

Peste 3.000 de credincioşi, alături de aproximativ 100 de preoţi au participat la pelerinajul care marcheaza Duminica Ortodoxiei, prima din postul Pastelui. Pregatirile au inceput inca de vineri, cand a fost adusa de la manastirea Hadambu, icoana Maicii Domnului cu Pruncul. Despre aceasta se spune ca este facatoare de minuni, dupa ce ar fi scapat neatinsa de foc dintr-un incendiu care a distrus totul in jur. Ba mai mult, din ea ar fi curs si mir, potrivit stirileprotv.ro.

Duminica, credinciosii au participat la o a doua procesiune. Icoane aduse de la mai multe biserici din Bucuresti au fost sfintite, la fel si cele aduse de acasa de cei peste 3.000 de pelerini. La finalul unei slujbe speciale, oamenii au ridicat icoanele deasupra capului, ca sa fie stropite cu apa sfintita. Despre icoane se spune ca sunt fereastra noastra catre Dumnezeu.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul va ramane in baldachinul din curtea bisericii Icoanei pana luni.

Etichete: credincioşi, duminica ortodoxiei, icoane, Parcul Grădina Icoanei, pelerinaj, postul Paștelui, postul Paștelui 2014

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE