30.000 de bucureşteni au semnat pentru închiderea gropii de gunoi IridexDan Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a anunţat că va depune la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului 30.000 de semnături strânse de la cetăţeni împotriva reautorizării gropii de gunoi Iridex şi a incineratorului Stericycle.

30.000 de bucuresteni au semnat pentru inchiderea gropii de gunoi Iridex
30.000 de bucureşteni au semnat pentru închiderea gropii de gunoi Iridex

Dan Tudorache a declarat, sâmbătă, că urmează să depună la ANPM cele 30.000 de semnături strânse de la cetăţenii sectorului 1, după ce pe site-ul ANPM a fost pusă în dezbatere publică reînnoirea autorizaţiilor pentru groapa de gunoi Iridex şi pentru incineratorul Stericycle.

"Guvernul tehnocrat sfidează 30.000 de cetăţeni ai sectorului 1 şi încearcă, pe furiş, să reautorizeze groapa de gunoi şi incineratorul. Voi depune luni aceste semnături şi să vedem ce măsuri vor lua. Am solicitat expres să monitorizeze online cele două societăţi şi să vedem în timp real dacă respectă normele de mediu. Împreună cu cele 30.000 de semnături, mă opun să autorizeze cele două societăţi, Iridex şi Stericycle", a declarat Dan Tudorache.

Primarul sectorului 1 a precizat că nu doreşte închiderea celor două societăţi, ci intrarea lor în legalitate.

"Am solicitat întâlniri cu cei care reprezintă ANPM, au evitat să intre în dialog cu noi, pentru că noi, din luna iunie, ne-am opus la modul în care aceste societăţi respectă condiţiile de mediu. Dacă nu respectă normele de mediu, Garda de Mediu să închidă cele două societăţi. Eu în primul rând doresc să intre în legalitate. Pot să intre în legalitate, dar costurile sunt pe măsură. Ei pun mai presus profitul personal decât să respecte normele de mediu", a mai spus Dan Tudorache.

Edilul a prezentat şi o alternativă ecologică la groapa de gunoi Iridex, precizând că Primăria Sectorului 1 a solicitat un teren de 11 hectare situat în zona gropii de gunoi respective, unde să fie construită o centrală de cogenerare.

Etichete: Dan Tudorache, groapa gunoi iridex, groapa gunoi sector 1, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE