30.000 de persoane, aşteptate la sfinţirea Catedralei Mântuirii NeamuluiViceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat luni că organizatorii estimează că la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc pe 25 noiembrie, urmează să participe 30.000 de persoane.

Catedrala Mantuirii Neamului
Catedrala Mantuirii Neamului

Viceprimarul Capitalei a făcut aceste precizări la finalul Comandamentului de iarnă convocat la sediul PMB, menţionând, totodată, că în cadrul Comisiei de ordine publică urmează să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii Brigăzii Rutiere şi ai Primăriei Sector 5, referitor la măsurile care trebuie luate pentru data de 25 noiembrie.

"Discutăm măsurile pe care va trebui să le luăm pentru data de 25, luna aceasta, când Patriarhia Română va organiza sfinţirea Catedralei, ceea ce implică, din ceea ce spun organizatorii, un număr de 30.000 de oameni", a arătat el.

Patriarhia Română a anunţat că pe 25 noiembrie va fi sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului.

"Prin milostivirea lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi ale tuturor sfinţilor, prin dărnicia clerului şi credincioşilor Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, precum şi a Guvernului României, a Primăriei Municipiului Bucureşti, a altor primării şi a unor consilii judeţene din România, în ziua de 25 noiembrie 2018 va fi sfinţită Catedrala Naţională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar şi un simbol al spiritualităţii româneşti. Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Naţională, cu hramul principal Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, uneşte simbolic iubirea faţă de Dumnezeu a unui popor creştin, jertfelnic şi darnic, cu recunoştinţa pe care o datorăm permanent Eroilor Neamului", preciza în august Patriarhia.

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, sfiintire catedrala, slujbă

0/1 COMENTARII
Vlad
21 nov 12:31
+0
VOTURI
-0
Sincer, este foarte putin, daca la un oras de 2-3 milioane vin doar atatia... asta arata interesul pt catedrala. Practic dovedeste ca a fost o decizie neinspirata din partea BOR. Sau oricum, nici alegerea sa faca o cladire urata, fara niciun dram de originalitate nu a ajutat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE