30 septembrie, ultima zi în care puteţi plăti fără penalităţi taxele şi impozitele localeRomânii mai au la dispoziţie doar câteva zile la dispoziţie pentru plata taxelor şi impozitelor locale fără penalităţi.

30 septembrie, ultima zi in care puteti plati fara penalitati taxele si impozitele locale
30 septembrie, ultima zi în care puteţi plăti fără penalităţi taxele şi impozitele locale
Foto: Primaria Sectorului 1

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă, anunţă Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Până la jumătatea lunii septembrie, aproape 60% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 107.790 contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 34.582.612 lei.

Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1, iar plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății.

Plata online vă oferă, totodată, posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Plata cu cardul se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA - Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard - Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Pentru a putea plăti obligațiile fiscale prin www.ghiseul.ro, contribuabililor, persoane fizice și persoane fizice autorizate, înregistrați în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credențiale (user și parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro. 

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile instituţiei situate în: Piața Amzei nr. 13; Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Bulevardul Banu Manta nr. 9 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30-18:30.

Etichete: plata taxe si impozite locale, Sectorul 1, taxe şi impozite, taxe şi impozite locale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE