36 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti, în scenariu ROŞU. Elevii fac ore numai onlineÎn cele 36 de școli și grădinițe din București aflate în scenariul 3, roșu, erau peste 23.271 de elevi înregistrați în luna mai 2020, potrivit datelor de la Ministerul Educației. Aceștia fac școală online, potrivit reglementărilor în vigoare. Dintre cele 36 de unități de învățământ închise, 21 sunt din cauze epidemiologice, iar 15 din cauza lucrărilor la clădiri, programate în această perioadă, potrivit datelor de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

36 de scoli si gradinite din Bucuresti, in scenariu ROSU. Elevii fac ore numai online
36 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti, în scenariu ROŞU. Elevii fac ore numai online

Analiza Edupeduro arată că potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației în cadrul licitației pentru tabletele școlare, desfășurată prin ONAC, în cele 36 de unități de învățământ învățau în luna mai din acest an peste 23.200 de elevi.

Cele mai recente date oficiale arată că numărul preșcolarilor și elevilor din învăţământul de masă este de 249.790, potrivit Inspectoratului Școlar București. Asta înseamnă că aproape 1 din 10 elevi din Capitală învață online (9,3%) – fără a-i lua în calcul pe cei din scenariul galben care învață online cu schimbul.

Datele pe baza cărora am făcut analiza sunt cele rezultate în urma "recensământului" cerut de minister în fiecare școală pentru a afla câți elevi nu au dispozitive pentru școala online.

Astfel, potrivit acestor date, în școlile închise acum în București sunt cel puțin 473 de elevi care nu au niciun dispozitiv pentru orele online. De asemenea, 10.806 dintre ei au doar telefoane de timp smartphone.

LISTA UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT, ÎN SCENARIU ROŞU

Ministerul Educației publică de fiecare dată doar numărul școlilor afectate de un anumit scenariu, fără să dea niciodată publicității numărul elevilor afectați de aceste suspendări ale cursurilor. Ba mai mult, nici Ministerul Educației și nici o altă instituție nu centralizează datele astfle încât să publice lista școlilor și grădinițelor aflate în fiecare dintre scenarii.

Ministerul Educației anunță, în schimb, că din cele 355 de școli aflate în scenariul roșu, deci în care elevii fac ora 100% online, teoretic, doar mai puțin de jumătate (48,7%) figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 182 de unități de învățământ sunt fie din cauză că în localitate este o rată de incidență a cazurilor peste 3 la mia de locuitori, fie că se execută diverse lucrări de reabilitare.

Pe lângă elevii din scenariul roșu, există și alții aflați în scenariul galben, care desfășoară alternativ școala online. Nici despre numărul acestora nu se publică date oficiale, deși acum sunt 4.482 de unități sunt în scenariul 2, care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Etichete: Bucureşti, Capitală, lista scoli scenariu rosu, online, scenariu rosu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE