4.230 de permise reținute și amenzi de peste 16 milioane de lei aplicate în ultima săptămânăÎn ultima săptămână, Poliția Română a constatat 3.475 de infracțiuni și a aplicat peste 64.000 de sancțiuni contravenționale a căror valoare totală depășește 16 milioane de lei, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog. 

4.230 de permise retinute si amenzi de peste 16 milioane de lei aplicate in ultima saptamana
4.230 de permise reținute și amenzi de peste 16 milioane de lei aplicate în ultima săptămână

În ultima săptămână, 4.230 de conducători auto, cu aproape 2.000 mai mulți decât săptămâna anterioară, au rămas fără permis de conducere: 710 pentru consum de alcool și 302 pentru depășirea vitezei legale.

Într-o singură acțiune, în numai șase ore, au fost înregistrate aproape 3.000 de cazuri în care conducătorii auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, fiind reținute 274 de permise de conducere.

În intervalul menționat, polițiștii au întocmit 50 de dosare pentru evaziune fiscală și au aplicat 1.323 de sancțiuni contravenționale pentru comerț ilicit, valoarea amenzilor fiind de aproape 800.000 de lei, iar în cadrul acțiunilor de verificare a modului de comercializare a materialelor pirotehnice au fost constatate 75 de infracțiuni, fiind confiscate articole pirotehnice în valoare de peste 174.000 de lei.

"Într-o singură acțiune organizată în județul Timiș, polițiștii au oprit de la comercializare 120 de tone de articole pirotehnice, iar alte 5 tone au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. O atenție deosebită a fost acordată prevenirii tăierilor ilegale sau comercializării de brazi fără documentele cerute de lege. În acest domeniu au fost constatate 112 infracțiuni și s-au aplicat amenzi de peste 787.000 de lei", a mai precizat oficialul MAI.

De la începutul acțiunii naționale "Sărbători de iarnă în siguranță", polițiștii și jandarmii au intervenit la aproape 52.000 de evenimente, ceea ce reprezintă o medie zilnică de aproape 2.000 de intervenții. La nivel național, nu au fost înregistrate evenimente care să afecteze grav ordinea și siguranța publică.

Poliția Română a desfășurat, în ultima săptămână, peste 2.700 de acțiuni în comun cu alte instituții ale statului, dintre care aproximativ 1.800 împreună cu Jandarmeria, în domeniul ordinii și siguranței publice.

Etichete: amendă, infracţiuni, permis de conducere, pietoni, Poliţia Română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE