4,8 milioane de români, din care 1,4 milioane de copii, sunt afectaţi de sărăcieUn sfert dintre români trăiesc în sărăcie, potrivit unui raport al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR). Din cei aproape 4,8 milioane de români afectaţi de sărăcie, 1,4 milioane sunt copii.

4,8 milioane de romani, din care 1,4 milioane de copii, sunt afectati de saracie
4,8 milioane de români, din care 1,4 milioane de copii, sunt afectaţi de sărăcie
Foto: sfatulzilei.info

Doru Buzducea, preşedintele CNASR, a anunţat, miercuri, la dezbaterea publică "Asistenţa socială în România. Probleme şi oportunităţi", că 4,8 milioane de români sunt afectaţi de sărăcie. Dintre aceştia, 1,4 milioane sunt copii. Totodată, peste 687.000 de persoane cu dizabilităţi nu au acces la servicii de specialitate, potrivit lui Buzducea. 

Printre persoanele vulnerabile sunt 1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani), peste 725.000 de persoane vârstnice (peste 80 de ani), 687.000 de copii şi adulţi cu dizabilităţi care trăiesc în gospodării şi alţi 16.800 care trăiesc în instituţii, peste 62.000 de copii cuprinşi în sistemul de protecţie specială (fie în centre de plasament, fie în puncte de îngrijire familială) şi aproximativ 1.500 de copii abandonaţi în unităţi medicale, notează businessmagazin.ro.

Potrivit raportului CNASR, lansat miercuri, unul din doi copii din mediul rural, respectiv unul din trei copii la nivel naţional trăieşte în sărăcie. De asemenea, unul din trei tineri cu vârsta între 18 şi 24 de ani trăieşte în sărăcie.

Raportul mai arată că 33% dintre copiii cu vârsta între 0 şi 6 ani suferă de privare materială severă, adică de peste trei ori mai mulţi decât media celorlalte 27 de state UE, privare materială însemnând că nu îşi permit nici măcar şase din următoarele nouă lucruri: chiria, căldura în casă, ipoteca, să mânânce carne în mod regulat, să meargă în vacanţă, să aibă televizor, maşină de spălat, telefon, să facă faţă unor cheltuieli neaşteptate, iar privare materială severă, nici măcar patru din cele nouă lucruri.

Mai mult pe businessmagazin.ro.

Etichete: copii, copii săraci, săraci, sărăcie

0/2 COMENTARII
VGP
01 iul 21:17
+0
VOTURI
-0
De unde aceste statistici alarmante? Pai era neoie pentru ca una din intrebarile din aceasta prezentare este" "Mai mult, cum este posibil ca din peste 35.000 de absolvenți de profil în care statul a investit, mai puțin de 7.000 să lucreze în domeniu, incluzându-i și pe cei din organizațiile private?"
VGP
01 iul 21:13
+0
VOTURI
-0
De unde scot oamenii astia statisticile astea "1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii....". Chiar sunt curios sa stiu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE