4 trasee noi de piste de biciclete, în Capitală: De la Victoriei spre Arena Naţională şi AviatorilorPrimăria Capitalei a anunţat că a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea a patru noi trasee de pieste de biciclete, în Capitală, toate cu plecare din Piaţa Victoriei spre Arena Naţională, Ştefan cel Mare, Aviatorilor şi Naţiunile Unite. 

4 trasee noi de piste de biciclete, in Capitala: De la Victoriei spre Arena Nationala si Aviatorilor
4 trasee noi de piste de biciclete, în Capitală: De la Victoriei spre Arena Naţională şi Aviatorilor

Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro, iar realizarea pistelor va demara în acest an. Primăria

Proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 de metri pătraţi. Lucrările pot demara în luna iunie a acestui an, în acest moment, obţinându-se avizele necesare.

Aceste piste vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

Cele patru trasee sunt:

Traseul 1- Piata Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Serbanescu- Bd. Aerogarii- DN1- Piata Presei Libere- Sos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan

Traseul 2- Piata Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Sos. Stefan cel Mare- Sos. Mihai Bravu

Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independentei- Bd. Natiunile Unite

Traseul 4- Piata Libertatii- Piata Constitutiei- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul National

De asemenea, Primaria Capitalei anunţă că urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de statii de inchiriere, parcari si achizitionarea de biciclete pentru utilizare de catre public care se materializeaza in anul 2018- prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei).

În mai 2017, Primăria Capitalei anunţa că a fost începută procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru realizarea pistelor de biciclete.

În total, vor exista 240 de kilometri de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi anul următor. 

Etichete: Bucureşti, Capitală, Ministerul Mediului, piste biciclete, trasee noi piste biciclete

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE